Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TRUMPA

Hoće li Macron i na Putinu primijeniti 'čelični stisak' ruke?

Emmanuel Macron
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
29.05.2017.
u 09:25

U pogledu odnosa prema Rusiji Macron je u predsjedničkoj predizbornoj kampanji zauzeo oštrije stajalište prema Rusiji od svojih oponenata.

Borba protiv terorizma te sukobi u Siriji i Ukrajini bit će glavne teme razgovora Emmanuela Macrona i Vladimira Putina u ponedjeljak kada će novi francuski predsjednik u Versaillesu ugostiti ruskog predsjednika. 

Na summitu članica G7, održanog prošli tjedan u Italiji, Macron je kazao da s nestrpljenjem očekuje sadržajan dijalog o sirijskom sukobu s ruskim liderom.

Francuska i Rusija u sirijskome građanskom ratu podupiru suprotne strane, no obojica čelnika suglasna su da je potrebno iskorijeniti grupe koje su Ujedinjeni narodi stavili na popis terorističkih. 

Rusija stoji iza vojnih snaga koje podupiru režim sirijskoga predsjednika Bašara al Asada, dugogodišnjeg ruskog saveznika, a Francuska podupire sirijsku oporbu. 

U pogledu odnosa prema Rusiji Macron je u predsjedničkoj predizbornoj kampanji zauzeo oštrije stajalište prema Rusiji od svojih oponenata. 

U utorak će se u Versaillesu otvoriti izložba na kojoj će se moći vidjeti dokumenti o posjetu Francuskoj ruskoga cara Petra Velikog Francuskoj 1717. Na taj će se način simbolično obilježiti 300 godina diplomatskih odnosa između dviju zemalja. 

'Čelični' stisak ruke

Putin Macronu dolazi na sastanak odmah nakon što je francuski predsjednik razgovarao s Donaldom Trumpom. Tijekom fotografiranja dogodio se zanimljiv detalj koji je Macron kasnije i objasnio. 

Trump i Macron sastali su se netom prije početka NATO summita prošli tjedan, a sve je zanimalo je li snažno rukovanje bilo slučajno.

On je kazao kako je to bio 'trenutak istine', a neki promatrači svjedoče da je Macronov stisak bio toliko čvrst da je Trumpovu ruku pustio tek kad je pobijelila.

Komentara 5

Avatar nekakav
nekakav
09:49 29.05.2017.

može on putinu stisnuti šaku. kao u trumpu. na slici vidimo da je trump pružio ruku, pogledajte ispružene prste, to je znak da je rukovanje završeno, al divljak macron ne pušta, misli valjda da je nešto dokazao..? putin će s njim laganini, francek će morati naučiti da nastup pred novinarima ne znači ništa, osim par većih naslova u novinama. pitat će njega putin ponešto, i ovaj njega. i sve završiti sa još jednim slikanjem, iznošenjem oprečnih gledišta u pogledu rješavanja krize u siriji, gdje francek pomaže teroristima, a putin ipak službenoj vlasti. pazite vi ovo, zamislite da rusija finacijski i materijalno podupire eta-u*?! ovo je prilika za resetiranja odnosa, jer francuzi nemaju niti jednu narudžbu za vojne brodove od propasti ugovora za mistrale. dal znate što znači izgubiti povjerenje u obrambenoj industriji? nikad se to više ne vraća. eto vam priču o ukrajinskim oklopnjacima, tenkovima, koje su jeftino prodali emiratima, malezijcima. ne radi skoro ni jedan. nakon takvog fijaska, nema više tu novih narudžbi. ovo će biti lijep susret, ipak su rusi za francuze jedino pravo tržište. renault je većinski gazda lade. i to tek nakon što su svojom upravom skoro pa dotukli ladu, da bi je jeftino preuzeli. lukavo je to, samo na dulji rok i nije.

ST
stefj
09:43 29.05.2017.

EU je poprilično nastradala provodeći Američku politiku prema Rusiji. Budući da ih (nas) je sada Trump otkantao, nema druge nego ukinuti sankcije Rusiji i probati povratiti Rusko tržište... Mada tamo EU nema puno šanse u borbi s Kinezima. EU je preskupa, prenormirana, prebirokratska...

DU
Deleted user
09:38 29.05.2017.

Što nisu francuzi imali onaj fijasko sa prodajom brodova Mistral za rusku mornaricu? Oh pa da jesu, tako da sumnjam da će se Macron tako ponašati prema Rusima. Jer u ovom trenutku Francuska Ekonomija više treba Ruse nego obrnuto. Jer da nije tako ne bi se Macron sa rusima ni sastajao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije