Naslovnica Vijesti Svijet

Macron u novogodišnjoj poruci: Prestanimo se omalovažavati

"Živimo u jednom od najjačih gospodarstava svijeta, naše infrastrukture su među najboljima na svijetu", podsjetio je.
31. prosinca 2018. u 21:50 7 komentara 352 prikaza
Emannuel macron
Foto: Reuters/Pixsell

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozvao je u ponedjeljak navečer Francuze u svojoj novogodišnjoj poruci da se prestanu omalovažavati i naglasio da mogu i moraju postupati bolje.

"Prestanimo se omalovažavati i pretvarati se da je Francuska zemlja u kojoj ne postoji solidarnost i u kojoj treba sve više trošiti. Možemo bolje i moramo bolje", rekao je Macron.

Vladimir putin Poruke ruskog predsjednika Putin poslao novogodišnje čestitke Trumpu, Al-Assadu, Theresi May...

"Moramo osigurati da naše javne službe i dalje djeluju tamo gdje su potrebne, da će liječnici doći tamo gdje ih nedostaje. Da ćemo imati mobitele i internet posvuda gdje ljudi žive i rade. I prije svega da će se posvuda živjeti sigurno i mirno".

"Živimo u jednom od najjačih gospodarstava svijeta, naše infrastrukture su među najboljima na svijetu", podsjetio je.

Predsjednik je u svojoj poruci i neizravno govorio o žutim prslucima i o velikim razdorima, bijesu protiv nepravdi, protiv ponekad neshvatljive globalizacije, protiv presloženog administrativnog sustava, protiv dubokih promjena i zaključio da je taj bijes pokazao da francusko društvo nije rezignirano. "Naša zemlja želi izgraditi bolju budućnost i to je lekcija koju smo naučili 2018. godine".

Policija Sigurno u Novu Policija upozorava: Posebno ćemo paziti na četiri glavne ubojice u prometu

Macron je istaknuo da rezultati reformi pokrenutih od početka njegovog petogodišnjeg mandata ne mogu biti trenutačni, a nestrpljivost koju i sam osjeća, ne može se opravdati nikakvim nepriznavanjem.

Spomenuo je i one koji si uzimaju pravo govoriti u ime naroda, a ustvari su tek glasnogovornici pronositelja mržnje, bijesnih na zastupnike, na snage reda, na novinare, Židove, strance, homoseksualce, i rekao je da oni predstavljaju "negaciju Francuske".

 

Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona
  • Max65:

    Ovaj tip ne zna kada je vrijeme odstupiti sa polozaja predsjednika na koje su ga banksteri postavili da jos vise izrabljuje svoj narod. Izgleda da ce otici samo silom. Uz malo srece okrenuti ce se i Policija, pa i vojska ... prikaži još! protiv njega , te ce zavrsiti kao Ceausescu.

  • zimerman:

    Pošto vijesti dolaze od predsijednika islamske republike Francuske ja osobno nisam ni očekivao ništa bolje.

  • midea:

    Macrone ne laprdaj , znamo za koga igraš!