Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
francuski predsjednik

Macron u novogodišnjoj poruci: Prestanimo se omalovažavati

Emannuel macron
Foto: Reuters/Pixsell
31.12.2018.
u 21:50

"Živimo u jednom od najjačih gospodarstava svijeta, naše infrastrukture su među najboljima na svijetu", podsjetio je.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozvao je u ponedjeljak navečer Francuze u svojoj novogodišnjoj poruci da se prestanu omalovažavati i naglasio da mogu i moraju postupati bolje.

"Prestanimo se omalovažavati i pretvarati se da je Francuska zemlja u kojoj ne postoji solidarnost i u kojoj treba sve više trošiti. Možemo bolje i moramo bolje", rekao je Macron.

"Moramo osigurati da naše javne službe i dalje djeluju tamo gdje su potrebne, da će liječnici doći tamo gdje ih nedostaje. Da ćemo imati mobitele i internet posvuda gdje ljudi žive i rade. I prije svega da će se posvuda živjeti sigurno i mirno".

"Živimo u jednom od najjačih gospodarstava svijeta, naše infrastrukture su među najboljima na svijetu", podsjetio je.

Predsjednik je u svojoj poruci i neizravno govorio o žutim prslucima i o velikim razdorima, bijesu protiv nepravdi, protiv ponekad neshvatljive globalizacije, protiv presloženog administrativnog sustava, protiv dubokih promjena i zaključio da je taj bijes pokazao da francusko društvo nije rezignirano. "Naša zemlja želi izgraditi bolju budućnost i to je lekcija koju smo naučili 2018. godine".

Macron je istaknuo da rezultati reformi pokrenutih od početka njegovog petogodišnjeg mandata ne mogu biti trenutačni, a nestrpljivost koju i sam osjeća, ne može se opravdati nikakvim nepriznavanjem.

Spomenuo je i one koji si uzimaju pravo govoriti u ime naroda, a ustvari su tek glasnogovornici pronositelja mržnje, bijesnih na zastupnike, na snage reda, na novinare, Židove, strance, homoseksualce, i rekao je da oni predstavljaju "negaciju Francuske".

 

Komentara 7

DU
Deleted user
22:23 31.12.2018.

Ovaj tip ne zna kada je vrijeme odstupiti sa polozaja predsjednika na koje su ga banksteri postavili da jos vise izrabljuje svoj narod. Izgleda da ce otici samo silom. Uz malo srece okrenuti ce se i Policija, pa i vojska protiv njega , te ce zavrsiti kao Ceausescu.

MI
midea
09:32 01.01.2019.

Macrone ne laprdaj , znamo za koga igraš!

ZI
zimerman
10:30 01.01.2019.

Pošto vijesti dolaze od predsijednika islamske republike Francuske ja osobno nisam ni očekivao ništa bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije