Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGOVORILI SASTANAK

Macron nakon pobjede prvo razgovarao s njemačkim kancelarom

Second round of France's 2022 presidential election
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS
1/3
25.04.2022.
u 06:57

Macron je u drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio Marine Le Pen solidnom većinom glasova i osigurao još jedan mandat.

Njemački kancelar Olaf Scholz prvi je politički čelnik s kojim je francuski predsjednik Emmanuel Macron razgovarao telefonom nakon pobjede na nedjeljnim predsjedničkim izborima, objavila je Elizejska palača.

"Kancelar Scholz nazvao je predsjednika (Macrona) da mu čestita", stoji u priopćenju ureda francuskog predsjednika.

"Bio je to prvi poziv koji je predsjednik primio, znak francusko-njemačkog prijateljstva", ističe se.

"Vaši birači signalizirali su danas i čvrstu odanost Europi. Drago mi je što ćemo nastaviti našu dobru suradnju!", napisao je Scholz na Twitteru u čestitci Macronu. 

Photo: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS

Francuski predsjednik i njemački kancelar potvrdili su da će i dalje njegovati "bliske odnose" između Njemačke i Francuske, bazirane na povjerenju, "između ostalog i s obzirom na aktualne izazove, poput ruske agresije na Ukrajinu", izjavio je glasnogovornik njemačke vlade. 

Scholz i Macron dogovorili su se da će se sastati što prije kako bi nastavili koordinaciju u bilateralnim, međunarodnim i europskim pitanjima.

Macron je u drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio Marine Le Pen solidnom većinom glasova i osigurao još jedan mandat. Posljednji je puta to pošlo za rukom Jacquesu Chiracu 2002., u odmjeravanju snaga sa Jean-Marie Le Penom, ocem Macronove protukandidatkinje.

VIDEO: Rusi ne prestaju s napadima na Mariupolj ni na Uskrs: 'Bacaju bombe na nevinu djecu'

Komentara 2

Avatar macak Tomo
macak Tomo
20:58 25.04.2022.

Izbori u Francuskoj su maestralno pokradeni. Intresatno da se Soroš među prvima čestitao

ST
stefekov
07:28 25.04.2022.

pobjeda babojebca.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije