Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Macron je moćan protuotrov za populizme svih vrsta i usmjerenja

Populist se hvata neke mršave i jadne ideologije, iz brda ozbiljnih problema izdvoji nešto sasvim nebitno i na tome gradi politiku

Komentari 3

Avatar Django
Django
12:09 24.05.2017.

Što je populizam? Populizam je slijepo ili pomodarski, svejedno, proglasiti nekoga spasiteljem svijeta. Isto je bilo i sa Obamom, pa što je on to dobroga ostavio iza sebe?

VL
NP
npravednost
21:51 23.05.2017.

Gospođo Šerić, bi li smatrali da je nebitno da glavni trg u Stutgartu nosi ime Adolfa Hitlera ? Ili da trg u Bukureštu nosi ime Nikolaja Causescua ... bi li i onda bilo nebitno i periferno pitanje ? Tito jeo je bio zločinac i monstrum koji je odgovoran za više od 100 000 likvidacija nakon rata. Vi odobravate zazidavanje 3000 ljudi, vojnika, žena i djece u rudarskom oknu u Kočevskom rogu ? Odobravate desetine tisuća likvidacija u Teznom gdje su u dužini nekoliko kilometara u tenkovskom rovu pored ceste poslagani leševi ? Odobravate smaknuća djece u Gračanima ? Kad netko nakon ovih spoznaja kaže da je periferno pitanje da u 21. stoljeću trg u centru glavnog grada Hrvatske nosi ime čudovišta koje je sve to naređivalo onda se stvarno treba zapitati u kakvom mi to društvu živimo ? Kakve su to osobe kojima to ne smeta. Iako smo prije više od 20 godina izašli iz totalitarnog sustava mnogi su još ostali zarobljeni - mentalno ....

VL
AU
autoritet
01:09 24.05.2017.

Ovaj je komentar potpuno promašen. Macron, austrijski narodnjaci pa i Merkel - svi su prihvatili retoriku "populističke" desnice, pogotovo vezano za pitanja imigracije i potrebe da se EU radikalno reformira. Njihove pobjede su zapravo pobjede "populizma" ma kako umiveni bili. Pročitajte što o imigraciji misli vjerojatni budući austrijski kancelar Kurz i nađite razliku između njega i Le Pen. Europljani su se probudili, nema povratka u idiotizam političke korektnosti i multi kulti narativa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.