Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treća svjetska sila

Macron je izjavio da Europa ne smije biti vazal Amerike. Što to znači za Hrvatsku?

17.04.2023.
u 22:16

Intervju je objavljen tijekom uskrsnog vikenda i odmah je izazvao reakcije. Macron je u njemu elaborirao svoju tezu da Europljani ne trebaju slijediti američku politiku prema Kini, da se ne trebaju dati uvući u svrstavanje u jedan ili drugi blok po pitanju Tajvana, da ne smiju postati vazali američke politike, već da trebaju nastaviti graditi "stratešku autonomiju" Europske unije.

Komentara 15

KN
Knez
23:08 17.04.2023.

Fusnota, baš to sam pomislio. Francuzi se malo osvećuju što su ih Ameri dobro izigrali. Ali neka je barem netko shvatio da si SAD-u dobar samo dok imaju korist, a vrlo lako se okrenu na drugu stranu i to isključivo zbog kapitala. Tko je onda kome zabio nož u leđa?!

FU
Fusnota
22:30 17.04.2023.

Nemam pretplatu ali da li se u članku spominju podmornice planirane za prodaju Australiji?

Avatar Ametrin
Ametrin
06:48 18.04.2023.

"Macron je izjavio da Europa ne smije biti vazal Amerike. Što to znači za Hrvatsku?"................Znači da ćemo i dalje biti nećiji vazali, iz više razloga od kojih su dva glavna; 1. narod smo pun vrijednih i pametnih individualaca ali nedovoljno svjestan timskog rada 2. Narod smo koji sa najviše slaže da se međusobno jako slabo slaže skoro u svemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije