Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najviše grizu

Ma kakav pitbul ili staford, najagresivniji psi su jazavčari i čivave

jazavčar
Foto: DPA/PIXSELL
12.02.2016.
u 12:27

U istraživanju se navodi kako će svaki peti jazavčar pokušati ugristi nepoznatu osobu, a svaki dvanaesti barem je jednom napao svog vlasnika.

Iako se na prvi pogled ne bi reklo da spadaju u kategoriju agresivnih pasa, najnovije znanstveno istraživanje objavljeno u časopisu Applied Animal Behavior Science pokazalo je kako su tri najagresivnije vrste pasa jazavčar, čivava i jack russell.

“Opasnim” pitbulima i stafordima ni traga ni glasa. U istraživanju se navodi kako će svaki peti jazavčar pokušati ugristi nepoznatu osobu, a svaki dvanaesti barem je jednom napao svog vlasnika.

Puno pitomije nisu ni čivave koje su sklone čestom napadanju drugih pasa. Znanstvenici su ostali pomalo začuđeni podacima, no otkriveno je kako napadnuti vrlo rijetko prijavljuju ugrize ovih “sitnih” vrsta.

Autori studije tvrde da su te vrste pasa ponajprije uplašene da same ne budu napadnute pa prve kreću u napad. 

>> U Istri pas bez nadzora ugrizao muškarca, drugi zaklao ovcu

Komentara 6

Avatar strazar
strazar
19:09 12.02.2016.

pitbull je smrtonosan a civava u rangu sa komarcem.

Avatar _Hedon_
_Hedon_
12:57 12.02.2016.

vlasnici su opasni a ne psi

Avatar maxist
maxist
14:25 12.02.2016.

a ne spominje se ni jedna sitna razlika da napadi "miroljubivih "često završavaju kobno i da su vlasnici vrlo ponosni,te djeluju poticajno na te "miroljubivce"......Nijansiranje mišljenja i( li) medijsko iznošenje pravila nije od nikakve pomoći pogotovo što su naši tzvzv zakoni uz tu materiju također voda na mlin agresivaca.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije