Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZERVACIJA ULAZNICA

Mađari došli na Plitvička jezera pa ostali razočarani: 'Nećemo vidjeti Veliki slap'

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/6
06.05.2019.
u 10:04

Bez prethodne rezervacije moguće je kupiti ulaznice samo ako ih slučajno ima

Najmanje dva dana prije dolaska na Plitvice potrebno je rezervirati kartu na internetskoj stranici Nacionalnog parka Plitvice.

Taj detalj nije znao Kevin Gerber iz Mađarske koji je pretprošle subote, zajedno s još sedam članova obitelji, ostao pred ulazom u NP. 

Razočarani smo. Jučer smo stigli i odsjeli u Etno kući, no nismo kupili ulaznice jer je padala kiša. Jutros smo ih oko 10 sati htjeli kupiti, ali više ih nije bilo. Nećemo vidjeti Veliki slap zbog kojeg smo došli. Idemo prema Zadru i već sutra se vraćamo kući - rekao je Gerber, javljaju 24 sata.

Više sreće su imali Hiroyaki Yamada i Risa Harada iz Tokija. Oni su stigli iz Zagreba već u 8 sati i uspjeli su kupiti ulaznice, no u park su mogli tek u 13 sati.

- To je loše, ne znam što ćemo raditi tako dugo pred ulazom. U Hrvatskoj ostajemo deset dana, svaki trenutak nam je važan i ne želimo ga potratiti - rekao je Hiroyaki, pišu 24 sata.

Bez prethodne rezervacije moguće je kupiti ulaznice samo ako ih slučajno ima. NP Plitvička jezera testira pilot projekt kojim žele izbjeći gužve i broj posjetitelja ravnomjernije rasporediti tijekom cijelog dana. 

Komentara 6

PP
paulo.pavic2
19:07 06.05.2019.

tipična Hrvatska priča ne valja ovako ali na valja ni onako.

Avatar nekakav
nekakav
11:05 06.05.2019.

skinuti status nacionalnog parka i zaštitu unesca, i ovaj turistički biser raubati do krajnjih granica. ako su dalmatinci sve svoje parcelice rasprodali, a sad jauču jer zbog silnog betona ne mogu do 'svojih' plaža, red je da ovo bogatsvo iskustva iskuse i ovi sa plitvičkih.

Avatar Tračalo
Tračalo
10:34 06.05.2019.

Uskoro će plitvice biti zagađene pa neće nitko htjeti doći i taj problem će biti riješen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije