Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Marinović

M. Marinović, bivši odvjetnik A. Magaš, od danas opet može raditi

marinovic
Arhiva VL
Autori: , dij
16.06.2010.
u 18:39

Ako je to tako, sretan sam čovjek. Meni je bilo oduzeto pravo na rad, a to je kao da čovjeka pošaljete u zatvor, rekao je Marko Marinović.

Marko Marinović, suprug Ingrid Antičević Marinović, koji je bio pod suspenzijom zbog odavanja službene tajne u slučaju Ane Magaš, od danas može raditi kao odvjetnik!

Potvrdio nam je to Ante Vukorepa koji ga je zastupao na disciplinskom sudu Hrvatske odvjetničke komore, rekavši nam da je Marinoviću ukinuta suspenzija i da je oslobođen zbog tekstova u Večernjem i Jutarnjem listu od 5. studenoga 2006.

Istina, ta odluka prvostupanjskog suda HOK-a nije pravomoćna. Podsjećamo, Magaš je u rujnu 2006. nepravomoćno osuđena zbog ubojstva supruga na osam godina zatvora, a već u studenom otkazala je punomoć Marinoviću. Tada su uslijedile njegove izjave za medije pa i ona u Večernjem listu “da je kao njezin odvjetnik cijelo vrijeme uljepšavao sliku o njoj, da ona nije bila nemoćna žrtva kakvom ju je prikazivao”.

Magaš, koja je poslije pravomoćno osuđena na pet godina zatvora, prijavila ga je HOK-u. Marinoviću je prvo bila izrečena zabrana rada u odvjetništvu na devet godina pa poslije na četiri godine, a Vrhovni sud mu je ove godine dosudio tri i pol godine zabrane rada. No disciplinski postupak nastavljen je zbog povreda odvjetničkog kodeksa, a i Marinović se, navodno, nije bio očitovao o svojim izjavama.

– Hvala vam na toj informaciji. Ja nisam čuo da sam oslobođen suspenzije, no ako je to točno, sretan sam čovjek. Meni je bilo oduzeto pravo na rad, a to je kao da čovjeka pošaljete u zatvor. Jedva čekam da opet počnem raditi – rekao nam je odvjetnik Marinović, koji se ove četiri godine bavio poljoprivredom u kući u Smilčiću.

Komentara 10

FE
Felicijen
20:56 16.06.2010.

Sad je njegova Mare spašena.

MA
malicki
21:53 16.06.2010.

to je KAO da čovjeka pošaljete u zatvor?! jel ovaj konta šta je blebnuo?! ženu JEST poslao u zatvor, odkud mu obraz za ovakve izjave? i ko mu je vratio pravo na rad? sramota odvjetničke komore, disciplinske, i odvjetništva - ako je ostao koji s obrazom... pfuj....

M2
meri_22
19:44 16.06.2010.

Marinovicu, ostani na poljoprivredi. Ja ne znam tko ce tebe vise angazirati kao odvjetnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije