Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIO SE U KATEDRALI

M. Le Pen: Samoubojstvo u Notre-Dameu je politički čin

santana
Foto: Reuters
1/2
22.05.2013.
u 08:55

Francuska ultradesničarka odala je počast povjesničaru Dominiqueu Venneru, koji se ubio u znak prosvjeda protiv legalizacije istospolnih brakoav

Marine Le Pen, čelnica francuske ultradesne stranke Nacionalna fronta, odala je počast povjesničaru koji se jučer ubio u katedrali Notre-Dame u Parizu, nazvavši njegovo samoubojstvo političkim činom, prenosi BBC.

Vjeruje se da se nagrađivani desničarski povjesničar Dominique Venner (78) ubio u znak prosvjeda protiv istospolnih brakova, koji su u Francuskoj legalizirani prošli tjedan. Na svom blogu napisanom nekoliko sati prije samoubojstva kritizirao je legalizaciju.

\"Novi spektakularni i simbolični potezi nužni su kako bi se probudilo mjesečare i prodrmalo anestetiziranu svijest. Ulazimo u vrijeme kada čini moraju slijediti riječi\", napisao je između ostalog Venner.

Marine Le Pen na Twitteru je napisala kako je cilj Vennerova čina \"buđenje francuskog naroda\". Drugi član njezine stranke, Bruno Gollnisch, koji je u travnju na poziv HSP-a posjetio Hrvatsku, rekao je kako je Vennerov \"dramatičan čin prosvjed protiv propadanja našeg društva\".

Venner je pokraj glavnog oltara izvukao pušku i pucao si u usta ispred 1500 ljudi u katedrali. Iz policije kažu da nije dao nikakvu izjavu prije samoubojstva, iako je uz tijelo pronađena poruka, čiji sadržaj policija nije htjela otkriti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije