Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

M. Holy: Bale u Brezju mogle bi eksplodirati

'29.06.2010., Varazdin, Varazdin iz zraka, Gradska sportska dvorana Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
28.03.2013.
u 11:00

U emisiji HRT-a razglabao je predstavnik C.I.O.S.-a, ali ne i Grada. Na HRT-u kažu da nije bilo mjesta u studiju

- Deponija na ulazu u Varaždinu mnogo je opasnija od deponije u zagrebačkom Jakuševcu. Ovaj deponij je ekološka i sigurnosna opasnost, jer bi bale mogle i eksplodirati, zbog fermentacije plinova – rekla je Mirela Holy gostujući u emisiji Nulta točka, emitiranoj na prvom programu HRT-a.

Urednička sloboda

Emisija Mislava Togonala bavila se problemima otpada, a kao najakutniji istaknuti su zagrebački i posebno varaždinski slučaj. Zanimljivo je da je osim Mirele Holy o problemu varaždinskog smeća govorio još samo direktor za strategiju C.I.O.S.-a i član Uprave T7 VIS-a, Frane Rogoznica, dok predstavnici Grada Varaždina nisu pozvani u emisiju. Rogoznica je objašnavao koje su prednosti MBO postrojenja koje je C.I.O.S preuzeo od T7 VIS-a, te kako C.I.O.S planira i želi osim baliranog komunalnog otpada (za koji je dobio koncesiju preko tvrtke Ce-za-r) zbrinjavati i sav novonastali otpad s područa grada Varaždina. Spomenuo je kako pregovori s Gradom Varaždinom zapinju te da se \"evidentno radi o političkoj temi\". Voditelj Mislav Togonal također je konstatirao da postoje sukobi na relaciji varaždinski gradonačelnik - bivši direktor T7 Grupe, Davor Patafta. Kako varaždinski gradonačelnik, koji je direktno prozvan, nije bio pozvan u emisiju, može se reći da su gledatelji ostali uskraćeni za drugu stranu priče. - S obzirom na karakter i definiciju HRT-a kao javne televizije, uistinu čudi otvaranje teme poput ove uz nekontaktiranje jednog od glavnih subjekata teme – komentirali su nepozivanje u emisiju u Gradu Varaždinu dodavši kako \"ne bi voljeli da ih to dovede u sumnju \'povezanih interesa\'\". Očitovanje smo zatražili i od HRT-a, s kojeg su poručili „kako je prostor u studiju premalen da se ugoste sve zainteresirane strane koje bi govorile o problemima navedenih lokacija pa je pitanje uredničke slobode da procijeni tko su relevantni gosti\".

Nisu poslali ni upit

- Frane Rogoznica je i kao član pregovaračke skupine RH za poglavlje \"Okoliš\", legitiman gost – poručili su s HRT-a. Ipak, zašto Rogoznica nije u studiju bio tako i predstavljen, već je govorio isključivo kao predstavnik C.I.O.S.-a, nisu pojasnili. Nisu pojasnili ni zašto, ako već nije bilo mjesta u studiju, komentar od Grada Varaždina nije barem bio zatražen elektronskim ili nekim drugim putem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije