Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

M. Brlošić: Jakovina priča bajke za djecu kada govori o zemljištu

Moja zemlja
VL
PR
Autor
PR članak
05.10.2012.
u 10:23

Za novi broj Moje zemlje Matija Brlošić analizira trenutačno stanje u hrvatskoj poljoprivredi

Za predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Matiju Brlošića mnogi kažu da je odmjerena osoba koja voli dobro sve analizirati prije nego što da mišljenje. Za novi broj Moje zemlje, mjesečnika o poljoprivredi Večernjeg lista koji će na kioscima biti od utorka 9. listopada, Brlošić analizira trenutačno stanje u hrvatskoj poljoprivredi. Kaže da ministru Tihomiru Jakovini daje još godinu dana prije nego da ocjenu za njegov rad, ali naglašava da priča bajke za djecu kada govori o stavljanju u funkciju još milijun hektara poljoprivrednog zemljišta.

Na 92 stranice mjesečnika koji će se na kioscima naći od utorka 9. listopada, donosimo iskustva vještaka za procjenu šteta na usjevima i nasadima te njihove preporuke.

Zoran Posarić iz Križevaca bavi se uzgojem božićnih drvaca i uvjeren je da Hrvatska ima veliku priliku za zaradu u području tzv. Urbanog šumarstva. Navodi primjer Danske koja godišnje od izvoza božićnih drvaca zaradi milijardu kuna, a dio uvezu i hrvatske tvrtke.

Pčelarstvo može biti dodatan izvor zarade, ali treba mu se pristupiti vrlo ozbiljno, čak ako se radi i o hobiju. U rubrici Kako početi objašnjavamo što je sve potrebno na početku bavljenja pčelarstvom i koliko to košta.

Predstavljamo Ivana Fridriha, koji se već tri desetljeća bavi uzgojem šampinjona, a u posljednje vrijeme odlučio je i proširiti paletu proizvoda.

Sve to i još mnogo poljoprivrednih tema možete pročitati na 92 stranice za 19,99 kuna od utorka 9. listopada u novom broju Moje zemlje, mjesečnika za poljoprivredu Večernjeg lista.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?