Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Luksuzni riječni kruzer uplovio sinoć i u Sisak

Uplovljavanje Victora Hugoa u Sisak ispod Starog mosta
Nikola Čutuk/PIXSELL
17.06.2010.
u 08:20

Putnici iz Francuske, Belgije i Mađarske prvo su Savom obišli Jasenovac i Park prirode, a najviše ih se dojmila očuvanost obala neobloženih u beton.

Plovidba mađarskog riječnog kruzera Victor Hugo rijekom Savom pored Jasenovca i njegovo pristajanje kod željezničkog mosta sinoć oko 21 sat uistinu su iznenadili mještane. Prizor još neviđen u Sisačko-moslavačkoj županiji. Iako je već padala noć, okupilo se dosta znatiželjnika, a pomogli su i posadi ogromnog broda kako bi ga što lakše usidrili uz obalu pristaništa Šljunčare Tanac. Na luksuznom brodu dužine 80 metara voze se strani turisti, sve od Budimpešte rijekom Dunavom preko Beograda, a u Sisak kruzer je, na svekoliku radost, stigao kasno sinoć.

Siščani još uvijek pamte prošlogodišnje iščekivanje kada je rezultat izostao, jer je pokušaj plovidbe broda-hotela do Siska zapeo kod Županje, gdje je završio svoj obilazak zbog preniskog vodostaja. No, sada prepreke nije bilo, jer je vodostaj povoljan zahvaljujući velikim kišama. Tako je sinoć gotovo nakon stoljeća i pol konačno u Sisak uplovio prvi putnički kruzer. Putnici broda, njih 85, iz Francuske, Belgije i Kanade, u srijedu su s nekoliko autobusa koji prate kruzer obišli Park prirode Lonjsko polje.

– Poveli smo ih na razgledanje Krapja, Mužilovčice i Čigoča – rekao je Eduard Bogović, voditelj turističkih aktivnosti u Parku. Putnici s broda bili su puni lijepih riječi o prirodi i plovidbi rijekom Savom. Kako kažu, posebno ih se dojmila očuvanost obale rijeke, koja nije obložena u beton, kao što je učinjeno s mnogim europskim rijekama. Organizator putovanja turističke plovidbe po Hrvatskoj je dubrovačka turistička agencija Dubrovnik sati. Vlasnik agencije Alen Kesovija najavljuje plovidbu Victora Hugoa dva puta na godinu do Siska. Zainteresirani za buduću suradnju, u dopodnevnim satima u srijedu kruzer su posjetili i predstavnici Općine Jasenovac i njihove Turističke zajednice.

– Ponudili smo za vrijeme zadržavanja broda na našem području dodatnu etno i gastro ponudu – kazala je Vesna Tomaz, predsjednica ureda jasenovačke Turističke zajednice, a goste bogat program očekuje i u Jasenovcu.

– Razveselili smo se gostima u Sisku i mi ćemo učiniti sve što možemo da oni u našem gradu imaju nezaboravni boravak u ova četiri dana – rekla nam je Lidija Kopjar, direktorica Turističke zajednice Grada Siska, koja je naglasila da će turisti za boravka posjetiti i Zagreb te pogledati kazališnu predstavu u sisačkom Starom gradu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije