Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štrok se predao
Povratak na članak

Lukšić kralj ­luksuza u hotelima diljem jadranske obale

U Dubrovniku se ne vesele monopolu, to više što su se uvjerili da Lukšić voli štedjeti

Komentari 15

MU
mala ulica
01:14 19.05.2011.

Dobro ste napisali; komunistički klipani caruju, da, ali samo 20 dana po sezoni. Ma neka izvole. Koliko smo puta čuli; Pa moram živjeti cijelu godinu. E onda neka i rade cijelu godinu kao sav normalan svijet.

VL
DU
Deleted user
00:00 19.05.2011.

koje primitivne budalaštine neumornih pobornika marksa i lenjina. otkud bi bajs - je li već prenoćio to svoju prvu noć u hotelu u životu - znao što je uspješan marketing, a što ne? je li to određuju šuplje priče naa partijskim forumima ili poslovni rezultat? a ovo je posebno pametno \"dobar poslodavac jer mu nije stalno do profita\", u te tvrde glave odgojene na kozaračkom kolu i visokim partijskim školama nikako ne ulazi u glavu - iako se to vidi na svakom koraku - da onaj kome \"nije stalo do profita\" propada. pa ova priča u ulaganju u kvalitetu i implikacije da druga strana ne ulaže, smrdi na gadne medijske proizvoljnosti, ima li za to neki konkretan dokaz. i na kraju ekstra glupost tog tzv dubrovačkog hotelijera koji se, kao, boji obaranja cijena. taj je valjda odrastao na vladivostoku pa ne može ući u glavu da ako štrok propada a lukšić ostaje, ovaj drugi je naprosto našao pravi omjer prometa, dužine sezone i troškova. njima kvari posao svatko tko ne diže cijenu do nebesa i onda se čudi što mu sezona traje 20 dana. komunistički klipani caruju, dok je komunizam svuda u svijetu propao.

VL
OB
-obrisani-
04:36 19.05.2011.

Ha,ha,ha...Strokovi hoteli...tata mu ih je gradio pa su zato njegovi... Ma svaka cast!!! Vazno da nisu drzavni. Fuckas drzavu...ionako ih je ona bivsa gradila.

VL
ET
eticus
06:43 19.05.2011.

Možete pisati što hoćete, ali ostaje činjenica da je Štrok ukazao i prijavio korupciju i ucjenu osoba iz državnih institucija još u vrijeme Sanadera, kada se o korupciji vlasti nije smjelo niti zucnuti. On je previ od \"vekih\" javno progovorio o tome. Glavni razlog njegova odlaska su problemi koje mu stvaraju visokopozicionorani političari i mafija povezana s njima.

VL
AU
austria
06:50 19.05.2011.

Šuška se da bi vrhunskog stručnjaka Bajsa Lukšić mogao angažirati nakon ministarskog mandata. Kao glasnogovornika.

VL
Avatar broz
broz
08:30 19.05.2011.

Vlast ti pogoduje kod kupovine hotela,a ti onda nakon par godina iste prodaš.Lova je oprana i slijedi sad tek pravi biznis.(Sjetite se Dukata).

VL
CI
cici14
09:29 19.05.2011.

Hm Ne znam ni jednog investitora izvana koji je ostao u biznisu u Hrvatskoj duže vrijeme. Večinom su našeg porijekla, ili prijatelji takvih. Dođu pompozno, ulože nešto, zbrljaju nešto, pokupe vrhnje i nakon kratkog vremena napune džepove i vrate see tamo odakle su došli. A mi kreteni kojima su obečani kamioni puni love iz Europe, sve to gledamo, popijemo besplatno piće, hrmbamo za siću za te iste, gledamo ih kao božanstva, a kad zbrišu s lovom, mi smo još dublje u dugu, koji će vračati mlađe generacije. A oni u svojim europskim salonima i dalje pričaju o indijancima iz rodnog kraja, s kojima ne možeš ništa pošteno napraviti jer su primitivci.

VL
SA
santos008
10:13 19.05.2011.

Iz izjava radnika koji su radili kod oba poslodavca vidljivo je da su kod Stroka place dobivali ,a kod Luksica su istu morali zaraditi.

VL
NE
neverane
12:26 19.05.2011.

A gdje je provizija za Linića.Dug je put bio,a osovina stabilna Linić-Štrok-Lukšić.Sve za Hrvatsku,Hrvatsku ni za što.Koja dogma.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
12:45 19.05.2011.

@neverane, moze Linic dobiti proviziju u dijelenju dugova sa Strokom. Koliko smo mi usrani narod! Stotine hotela leze neprodani od Istre preko Krka, Kastela. Podgore pa sve do Cavtata. Nitko ih nece, jer ni za 50 nece biti rentabilni. Ali ako netko pokusa, kao sto je Strok to hrtio, onda nastaje pljuvanje. Ljudi dragi i najbolji hoteli u Hrvatskoj, ako imaju srece, posluju na pozitivnoj nuli, ma sta to znacilo.

VL
CE
cesar
13:39 19.05.2011.

Gospodo, ja sam imao čast upoznati gentlemana Štroka i mogu kazati da je on uložio sve svoje znanje i vještine u podizanje standarda i kvalietet u hrvatskom turizmu. Sjetite se kako otužno stanje je zatekao 2000. kad je došao u Dubrovnik a kakvo je stanje u dubrovačkom turizmu sada. Za ono što je Štrok napravio nije dovoljan samo novac nego je trebalo imati hrabrosti a osobito viziju koju tada nitko nije imao. Sve zlonamjerne komentare treba uzeti kao iskaz jadnog lokalnog jala i ništa drugo. Svim tima treba postaviti pitanje što je sa mnogim drugim devastiranim ili poluobnovljenim hotelima. Lako je sada pričati jer sad su svi pametni i vide mogućnosti kad je netko postavio stanadrde. I da ne duljim, svi koji su radili kod Štroka su imali ugodno radno okriuženje, \'\'humane\'\' radne uvjete, pristojna primanja i \'\'last but not least\'\' mogli su se naučiti pružanju vrhunske usluge i mogu mu samo reći hvala zananja koja su stekli.

VL
OB
-obrisani-
14:01 19.05.2011.

pa luksic nije bilo ko u argentini i svijetu, mene tu cudi samo jedno: zakaj luksic nije kupio hotele kad se to privatiziralo po komunistickom/fasistickom modelu-sve za nista, strok je to naravno i nesta platio i nesta ce i zaradit, strok radi love nije mogao opstat u hrvatskoj, luksic si moze dozvolit i taj luksuz i otpisat 200 ili 300 milijuna eura i opet nece propasti-sa strokom bi se to sigurno dogodilo da nije uspio namrdat luksica i prodat mu macka vreci

VL
DU
Deleted user
14:47 19.05.2011.

Eto i Štrok je kao i Luka Rajić dobar posao u RH priveo kraju... Doduše mora zahvaliti i Liniću ponešto... Navodno po Linićevu nalogu je “prodan” hotel Excelsior u Dubrovniku, Goranu Štroku, po mnogima najvredniji turistički objekt u Hrvatskoj. Postavlja se pitanje koliko je njegov novi vlasnik u zbilji dao novca. Za Excelsior je u gotovini plaćeno milijun DEM-a (u nekim je procjenama vrijednost hotela bila mnogo veća, to jest Štroku poklonjeno 30 milijuna njemačkih marka društvenog novca) i preuzet je dug od 34 milijuna DEM koliko je Dubrovačka banka potrošila na uređenje tog hotela nakon što su u njemu bile izbjeglice. Stvar je u tome što taj dug nije otplaćivao novi vlasnik već se dug otplaćivao iz poslovanja hotela. Godine 2002. jedan tjednik objavljuje podatak da je od samo jednogodišnje zarade Excelsiora Štrok nadoknadio milijun maraka koliko je platio hotel, otplatio kreditnu ratu hotela i još nešto - zaradio. Sada kako vidimo izlazi iz priče za 200 milion eura minus sto i nešto milja eura dugova... Mislim da će se od te razlike Štrok bez problema vratiti izvornom zanimanju s svojim Porshe-om, a koje mu je navodno bolje išlo - autotrkama..

VL
SA
santos008
15:58 19.05.2011.

Linic je navodno dobio neki novac za nabavku oruzja i prema njegovoj izjavi ,oruzje nije nabavljeno a novac je vracan nazad.Linica bas radi toga treba teretiti za izdaju jer njemu nije bio cilj da Hrvatska ima oruzje u tim teskim vremenima.Znaci ratni saboter,zlocinac.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
21:29 19.05.2011.

cesar@, gosp. Strok je hotel Excesior kupio u trecem pokusaju prodaje, jer ga nitko nije htio. Poslije toga je ga gosp. Strok dva puta renovirao sa po nekoliko milijuna €, ja sam osobno sa mojoj obitelji, van sezone, placao nocenjee oko 70,00 €. Svi,koji imamo malo pojmao hotelierstvu znamo, da se na taj nacin nemoze zaraditi novac. Ali kad nemas alternative, moras raditi i to. Ako se sjecate, prije godinu dana onaj first class hotel u srcu Straduna \"Pucic Palace\",nije imao ni za place radnicima. To je na zalost istina u hrvatskom turizmu, a ne kako neki naivci misle, da se \"mlate pare\".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.