Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Lukini prijatelji: Svirat ćemo za to da se više nikad ne ponovi

22.10.2008.
u 19:49

– Bilo mi je drago da su ih ulovili. Najvažnije je da dobiju veliku kaznu. Tužno je što se u Hrvatskoj mogu očekivati tri do četiri godine, a ja bih im dao najmanje deset – reakcija je Tomislava Vugera, Lukina prijatelja po glazbi koji mu je nedavno posvetio Ivanich rock festival – In memoriam Luka Ritz. Ni drugi prijatelji, primjerice Matko iz grupe Shangri-La, zbog nove vijesti nisu bili imuni na bijes.

– Drago mi je što se ova trakavica privodi kraju, no njihovo uhićenje neće olakšati stvar. Dok ne složimo dojmove, ništa ne možemo govoriti. Komentare ćemo imati tek za nekoliko dana – rekao je Matko. S palicama u rukama za pokojnog će prijatelja svirati i 8. studenoga, kad će se u organizaciji Grada Zagreba i grupe Adastra na Trgu bana Josipa Jelačića (u 12 sati) održati prosvjedni koncert za Luku Ritza.

– Hajka na Lukine ubojice završila je, sad sviramo za zaustavljanje nasilja. Moramo pojačati bitku da se takve stvari više nikad ne dogode – poručuju prijatelji. Sjećanje na njega, tvrde, nitko im ne može oduzeti, a kad mirisi i slike počnu blijedjeti, vratit će se u dom Ritzovih gdje su uvijek provodili vrijeme.

– Svi njegovi prijatelji i naši su prijatelji. Njima ćemo se posvetiti i boriti se za bezbrižne “izlaske” – kaže Suzana Ritz. (V. P.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije