Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ DINAMO

Luka Modrić prije puta u Bakuu dao iskaz USKOK-u

luka modrić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
02.09.2015.
u 21:44

U istrazi protiv Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića ispitan jedan od najvažnijih svjedoka

Luka Modrić, hrvatski nogometni reprezentativac prije nego što je s reprezentacijom odletio u Azerbajdžan gdje vatrene čeka kvalifikacijska utakmica za odlazak na Euro koji se iduće godine igra u Francuskoj, svratio je u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu.

Naime, prema neslužbenim informacijama iz istrage, Modrić  je u nedjelju poslijepodne ispitan u sklopu istrage koju je USKOK početkom srpnja pokrenuo protiv braće Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića te poreznika Milana Pernara.

Koliko se Modrić zadržao na ispitivanju u USKOK-u i što je rekao istražiteljima za sada je nepoznanica. No Modrić se na meti istražitelja, za sada kao svjedok, našao zbog transfera u Tottenham.

Naime USKOK sumnjiči Zdravka Mamića da je na tom transferu sebi priskrbio  52 milijuna kuna, odnosno da je do tog novca došao temeljem aneksa ugovora prema kojem je Modrić Mamiću morao isplaćivati 50 posto od svakog budućeg transfera. No aneks tog ugovora je, sumnjaju istražitelji, antidatiran jer kada je Modrić odlazio iz Dinama potpisao je zapisnik da prema Dinamu nema nikakvih potraživanja. A onda mu je u vremenu od rujna 2009. do srpnja 2012. Dinamo isplatio oko 80 milijuna kuna, a nakon obračuna poreza Modriću je na račun sjelo oko 67 milijuna kuna.  

Istražitelji su prateći trag novca otkrili da je novac istog dana nakon što ga je Dinamo uplatio na Modrićev račun, Modrić podizao te uplaćivao na račune Zdravka Mamića i članova njegove obitelji i to u istoj poslovnici u kojoj je novac i podizao. No nikada do kraja nije bio isplaćen cijeli uplaćeni odnos, a Modriću je ostalo oko 15 milijuna kuna.  

Ispitivanje u USKOK-u zbog slične stvari čeka i Dejana Lovrena, a USKOK do okončanja istrage može odlučiti hoće li dvojica nogometnih reprezentativaca u cijeloj priči ostati smo svjedoci ili će se i oni na koncu naći na optuženičkoj klupi.

>> Kako je Zdravko Mamić postao vladar našeg nogometa?

>> Modrić istražiteljima potvrdio da je novac išao braći Mamić?

Komentara 75

PA
Pape5
22:15 02.09.2015.

Luka Modrić i točka!

MA
-Marsijanac-
22:23 02.09.2015.

Ponovo napad jedan dan prije tekme.Ne mogu docekati izbore ,da se vec jednom rijesimo te crvene bagre. Ako HDZ ne provede LUSTRACIJU i tu ce stranku na izborima biti potrebno unistiti.

DE
Dex
22:56 02.09.2015.

haha, za sve uskok ima vremena no za ispitivanja i napredak u procesima protiv npr barunice mercel,to nema,,bar ne prije izbora ,,no nemaju vremena ni za onu aferu u rijeci oko policijskog nacelnika, pa oko krivotvorenih drzavnih pecata,pa oko linica, pa oko brace milanovica pa jakovine pa ostojica,da ne velim oko prodaje kroacije osiguranja,jer naravno, to bi sve prije izbora donjelo veliku stetu partiji, a poslije izbora,koga briga,, Luka je ispitan prije 2. mjeseca --- hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije