Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj bunika

Luka Hodak: Ne treba mi branitelj, zbog njih sam završio u zatvoru

'karlovac luka hodak(hdz) nacelnik opcine saborsko,240309 photo: kristina stedul fabac/vecernji list'
'kristina stedul fabac'
26.09.2012.
u 11:44

Moj mentalni inkubator ne radi tom brzinom kojom vi govorite o pravu o kojem je ne znam ništa, rekao je Hodak sutkinji

Iako je na Općinskom sudu u Karlovcu trebalo početi novo suđenje Luki Hodaku, šamanu iz Saborskog, zbog smrtnog stradavanja Ratka Barića u poznatom slučaju bunika proces je prekinut i prije nego je počeo. Razlog je tomu nedolazak branitelja Zvonimira Hodaka. Umjesto njega stigla je odvjetnička vježbenica Petra Sačić. No ubrzo je sutkinja Sanda Janković podijelila nekoliko pravosudnih packi i vježbenici i odvjetničkom uredu Zvonimira Hodaka.

– Kolegice Sačić, na raspravu ste stigli bez punomoći, tvrdite da imate položen pravosudni ispit, no za to nemate dokumentaciju, no i unatoč tome u ovom slučaju riječ je o kaznenom djelu za koje je predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina. Kako vjerujem da poznajete Zakon o kaznenom postupku, u slučajevima gdje prijeti kazna dulja od pet godina vi ne možete braniti okrivljenika. S druge strane gospodin Zvonimir Hodak uredno je primio poziv za današnju raspravu, nije se ispričao, pa sud nije mogao ne vjerovati da on neće stići. Na kraju, kako nisu ispunjene procesne pretpostavke, meni ne preostaje drugo nego odgoditi današnju raspravu, a trošak toga staviti na teret branitelja okrivljenog. To nije baš jeftino – zaključila je S. Janković.

Nakon toga obratila se i Luki Hodaku i upoznala ga s mogućnostima koje ima oko angažiranja branitelja. No kad ga je konkretno pitala da se odluči za neku od ponuđenih opcija, L. Hodak je odgovorio:

– Moj mentalni inkubator ne radi tom brzinom kojom vi govorite o pravu o kojem je ne znam ništa. Molim vas kratku stanku da o svemu promislim – odgovorio je Luka Hodak.

Kad su se nakon stanke svi vratili u sudnicu, sutkinja Janković još je jednom ponudila okrivljenom da postoji mogućnost da mu sud postavi odvjetnika po službenoj dužnosti.

– Ne, ne, hvala vam lijepa. Takvi su me već jednom branili pa sam završio u zatvoru – odgovorio joj je Hodak.

Na kraju je rasprava ipak odgođena do 16. listopada. Nakon izlaska iz sudnice novinare je zanimalo boravi li Luka Hodak u Saborskom.

– Ne, uglavnom sam u šumi. Tako je najbolje jer ne ometam sustav – zaključio je Hodak.

Komentara 10

AN
Android
15:19 26.09.2012.

...."Ovaj kao da je ugledao crva. " Isti ovaj komentar sam napisao za gosp. Bernardića. kandidata za ZG gradonačelnika. I taj isti komentar mi je izrisan u roku hitno, za razliku od ovog koji se "drži" više od 3 sata.. Admine, popustila ti je budnost!

MR
mrAntonio
15:33 26.09.2012.

gle pogleda...ha ha ha razvaljen od bunike... nisam znao da tako djeluje bunika...

AN
Android
13:48 26.09.2012.

Ovaj kao da je ugledao crva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije