Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Luka Bebić: Polančec je ovim činom svima olakšao život

bebic
Arhiva VL/Mišo Lišanin
30.10.2009.
u 15:00

Mislim da stvar treba dovesti do kraja pa onda vidjeti je li ovo bio samo moralni čin ili je to bilo nešto više. O Polančecovu nasljedniku u HDZ-u još se nije razgovaralo, ili bar ja u tome nisam sudjelovao - nastavio je Bebić dodavši da smatra da se ne treba žuriti.

Zamjenik predsjednice HDZ-a i ministar zdravstva Darko Milinović smatra da je Polančec obavljao opsežan posao koji zahtijeva angažman troje ljudi i to je radio dobro. No podnoseći ostavku donio je dobru odluku, prije svega za sebe, tvrdi.

I predsjednik Sabora Luka Bebić misli da je Polančec pokazao odgovornost. Bez obzira kako će se dalje stvari odvijati, to je jedan čin koji je svima olakšao život - iskreno je kazao Bebić.

Mislim da stvar treba dovesti do kraja pa onda vidjeti je li ovo bio samo moralni čin ili je to bilo nešto više. O Polančecovu nasljedniku u HDZ-u se još nije razgovaralo, ili bar ja u tome nisam sudjelovao - nastavio je Bebić dodavši da smatra da se ne treba žuriti.

Uvjeren je da će naći nasljednika koji će sigurno biti uspješan i kvalificiran, no ne zna hoće li novi ministar biti član stranke, ali nada se da će se tražiti najbolje rješenje. Predsjednik HSS-a Josip Friščić smatra da je ostavka osobni čin. Nisam sudac i ne mogu suditi je li nešto prekasno ili prerano.

U skladu je s koalicijskim sporazumom da se najprije o svakom dužnosniku pregovara i dogovara sa svojom strankom. Ne znam pojedinosti jer sam vodio saborsku sjednicu i nisam čuo Polančecovo obraćanje na konferenciji za novinare - kazao je Friščić.

- Želim Damiru da se odmori i da zbog onoga što mu netko želi pripisati da je učinio, dokaže da je u svom radu radio dobro, korektno i vrijedno, a za ono što bismo zvali uspješnim, to nek' svatko procijeni, i tko je s njim surađivao i realizirao programe - nastavio je Friščić objašnjavajući da je koalicijskim sporazumom precizirano da stranka iz koje je ministar sama predlaže smjenu, a da će koalicijski partneri to prihvatiti.

A na pitanje hoće li ova smjena smiriti strasti u koaliciji - Friščić je uzvratio protupitanjem: - Zašto bi koalicija bila uznemirena?

Radimir Čačić, predsjednik HNS-a, rekao je: 

- Vlada i vlast koju obilježava šest godina nesposobnosti i korupcije gubi još jednog člana, ovog puta potpredsjednika Damira Polančeca. Bez obzira na to što je već davno trebao dati ostavku ili biti smijenjen zbog Maestra, Brodosplita... afera u kojima su očiti i dokazani kriminal i privatna korist, Polančec daje ostavku vezano uz aferu Podravka. U toj aferi do sada je nesporna jedino šteta koju svojim prisustvom i kadroviranjem tvrtki nanose HDZ i HSS. Dojam je da se na aferi koja može završiti i bez osude, u smislu političke podrške i baze, žrtvuje beznačajna figura, a sve u funkciji daljnjeg prikrivanja stotina milijuna i milijardi kuna koje su opljačkane na sasvim drugim područjima, na koja Damir Polančec nije imao utjecaja, ali jesu bivši premijer i neki drugi ministri. Nadam se da će, ako ne USKOK danas ili sutra, te kriminalne centre otvoriti međunarodna policija.

 

Ključne riječi

Komentara 22

RP
re_plik
15:46 30.10.2009.

Da, olakšao! Jel i onima koji štrajkaju gladju i sličnima bez posla i perspektive, da bi im djeca imala kaj jesti ???

OB
-obrisani-
16:06 30.10.2009.

I Bebić da da ostavku svojim činom bi svima olakšao život!

DU
Deleted user
15:32 30.10.2009.

Luka Bebić je također najavio odlazak, pa će nam bit još lakše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije