Naslovnica Vijesti Hrvatska

Luka Bebić i Vesna Pusić primili europske parlamentarke

Iako nismo posve zadovoljni ukupnim sudjelovanjem žena u hrvatskom političkom životu, Hrvatska je u proteklih dvadeset godina ostvarila vidljiv napredak po tom pitanju, rekao je Bebić
16. lipnja 2011. u 14:15 1 komentara 4 prikaza
luka bebić (1)
Foto: Pixsell

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sastao se danas s članicama Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta koje je upoznao s brojčanim pokazateljima udjela žena u političkom životu Hrvatske.
Zatim ih je upoznao s podatkom da u aktualnom sazivu udio zastupnica iznosi 25 posto, da u radnim tijelima Sabora zastupnice sudjeluju proporcionalno te da uz saborski Nacionalni odbor, kojim predsjedava žena, u Ustavnom sudu djeluje pet sutkinja od ukupno 13 sudaca.

Bebić je svoje gošće podsjetio i da je na čelu Vlade RH žena.
– Iako nismo posve zadovoljni ukupnim sudjelovanjem žena u hrvatskom političkom životu, Hrvatska je u proteklih dvadeset godina ostvarila vidljiv napredak po tom pitanju – rekao je Bebić.

Parlamentarke je nakon predsjednika Sabora primila i predsjednica Nacionalnog vijeća Vesna Pusić.
– Razgovarali smo o tijeku pregovora Hrvatske, o informiranosti hrvatskih građana i potrebnim akcijama u tom pogledu, o promjenama informiranosti naših parlamentaraca i hrvatske javnosti, o promjenama do kojih će doći kao i o ulozi Nacionalnog odbora – poručila je Pusić.

Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas