Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švicarska

Luka (3) operirao je tumor na mozgu, potrebna je pomoć za smještaj zbog kemoterapije

Luka Bunčić (3) tumor na mozgu kemoterapija
Foto: Michela Palijan
1/2
08.11.2014.
u 14:59

Svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na račun u Erste banci pod IBAN-om HR 7324020063102750227.

Ljudi se javljaju i žele pomoći, što nam je drago i imamo vjere da ćemo sve uspjeti izvesti prema planu i noćnu moru konačno privesti kraju - kaže Brankica Bunčić iz Pobrđana nedaleko Čazme, majka trogodišnjega Luke, koji se od ožujka suočava s posljedicama opake bolesti. Naime, plan je da konačnu bitku s tumorom mozga dobiju u specijalnoj klinici u švicarskom Villingenu, za što im je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Iako HZZO snosi troškove liječenja, Lukini roditelji, od kojih samo suprug Božidar radi, izmučeni dosadašnjim troškovima ne mogu isfinancirati nove velike troškove dvomjesečnog boravka uz Luku u Švicarskoj. Da su za uspješno izlječenje uz terapiju ključni blizina i podrška roditelja ne treba posebno niti isticati. Mlada čazmanska obitelj se sa strašnom dijagnozom suočila u ožujku u Općoj bolnici u Bjelovaru.

Naime, zbog višetjednih tegoba zbog kojih je u primarnoj medicini liječen od viroze, tek mu je u bjelovarskoj bolnici CT pretragom dijagnosticiran tumor.

-Odmah je te večeri prebačen i, hvala Bogu, sutradan uspješno operiran na zagrebačkom Rebru, nakon koje su mu liječnici odredili i 16 kemoterapija - priča Lukina majka. Maleni, ali izrazito hrabar borac mora primiti još pet kemoterapija, nakon kojih su liječnici preporučili tretman posebnom vrstom zračenja u švicarskoj klinici. Time bi se onemogućio recidiv bolesti, pa bi na taj način konačna bitka s opakim tumorom bila završena.

Kako bi prikupili novac do siječnja odnosno veljače slijedeće godine, kada će po svoj prilici Luka dobiti termin u Švicarskoj, bit će organizirano nekoliko humanitarnih akcija od sportskih turnira do koncerata zvučnih imena hrvatske estrade, doznajemo od Stjepana Kezelea, organizatora tih akcija. Sav višak prihoda bit će preusmjeren Društvu naša djeca, kako bi i druga djeca kojima je to potrebno mogla koristiti taj novac - kaže S. Kezele.

Svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na račun u Erste banci pod IBAN-om HR 7324020063102750227.

Komentara 1

KO
kojesta
16:55 08.11.2014.

najnovija vijest iz dwn-a. iz sjemenki bobica blushwood-drveta dobivena je materija ebc.46 koja u pokusima na zivotinjama /napr. injekcijama u glavu i u crijeva) ubija tumore u 70%. djeluje vec nakon 5 minuta, sad ce se istraziti na ljudima. o tome izvjestava magazin plos.one. cula sam za neka izlijecenja takvih tumora alternativnim putem, ali ne mogu se sada sjetiti. a vrli dr-i naravno samo o kemoterapijama. jadnik mali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije