Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob prijatelja

Lozice i Marići s Kariba u ratu zbog ljubavnog trokuta

'12.08.2008., Zagreb - Bijeli strajk hrvatskih zastitara. Zlatko Maric, vlasnik najvece hrvatske zastitarske tvrtke Sokol Maric. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
Foto: 'Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/P'
1/7
09.07.2012.
u 13:00

Je li Zlatko Marić brakorazvodnu bitku gospođe Lozice pretvorio u svoju osobnu? "Nisam ja nikome prijetio i nisam kandidat za takvo nešto", tvrdi Zlatko Marić

"Nisam ja nikome prijetio i nisam kandidat za takvo nešto." Riječi su to, kako neslužbeno doznajemo, Zlatka Marića, vlasnika zaštitarske tvrtke Sokol Marić, izrečene tijekom ispitivanja u tužiteljstvu. Uhićen je, podsjetimo, zbog sumnje da stoji iza prošlotjednog rešetanja Smarta odvjetnika Pere Lozice, parkiranog pred njegovom kućom u Ulici Jagodnjak na Šalati. Mariću je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda jučer odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, njih troje, među kojima su, neslužbeno doznajemo, oštećeni odvjetnik, Marićeva supruga i još jedan njegov prijatelj.

Našli mu oružje i streljivo

Vlasnik Sokol Marića, doznajemo, prilično je grubo telefonski razgovarao s Lozicom 5. srpnja oko 17 sati kazavši navodno da će mu slomiti noge zbog njegova odnosa prema supruzi Neviji Dellale Lozici tijekom njihove brakorazvodne parnice, što je ovaj i prijavio policiji. Mariću je tijekom obrade pretražen i stan te je pronađeno nekoliko pušaka, za koje nema i ne može imati dozvolu, te 400 komada streljiva zbog čega je također prijavljen.

Što će na kraju zapravo biti s Marićevom navodnom ulogom u propucavanju odvjetnikova auta, teško je prognozirati jer zbog općeopasne radnje nije prijavljen, a prošao je i poligrafsko ispitivanje.

Isto tako, zna se da je Lozica, inače svjedok u slučaju Fimi media koji je iskazivao o načinu kupnje Hrvatskog lista novcem iz crnih fondova po uputama Ratka Mačeka, i sam bio u prilično složenim poslovnim odnosima vezanima za Hypo banku i Vladimira Zagorca.

Kako bilo, Marića se trenutačno dovodi u kontekst oko propucavanja Lozičina auta, navodno zbog njegova "prijateljskog" odnosa s odvjetnikovom suprugom, inače uglednom dermatologinjom. Ona i njezin suprug trenutačno proživljavaju bračni brodolom, a do jučer su bili mlad, uspješan par: on probitačan u svojim odvjetničko-bankarsko-poslovnim krugovima, a ona uspješna liječnica koja je otvorila modernu privatnu dermatološku kliniku. Kako otkrivaju izvori upoznati s ovom pričom, u njezinu je kliniku jednog dana sasvim slučajno, zbog upaljenog madeža koji je želio skinuti, ušetao i Marić pa su se pacijent i doktorica odmah sprijateljili. Marić je upoznao i njezina supruga preko poslovnih krugova jer i jedan i drugi pripadaju skupini poduzetnika koje poznaje cijeli Zagreb. Kad je prije godinu i pol kupio vilu na Karibima, Marić i njegova supruga pozvali su u goste bračni par Lozica. Ubrzo nakon toga, brak Pere i Nevije počeo se raspadati. Iako su nastavili živjeti u istoj kući, novoj vili s bazenom na Šalati, više nisu bili bliski. Nevia je, neslužbeno doznajemo, postajala sve bliskija s vlasnikom zaštitarske tvrtke. Koliko su njih dvoje dobri prijatelji, Lozica je shvatio u proljeće prošle godine tijekom jedne bračne svađe. Supruga se tada, doznajemo, zbog njegova vikanja osjetila ugroženom i pozvala u pomoć Marića.

"Ona je moja žena!"

– Miki se gore u vili Lozičinih pojavio kao konjica, a Pero se toliko uplašio da se zatvorio u svoj autić Smart dok je ovaj lupao na prozore. Pero je iznutra apelirao: "Ona je moja žena"! A Miki je izvana odgovarao: "Ali je moja prijateljica i nećeš se na nju derati" – ispričao je jedan zajednički prijatelj Marića i Lozice, upoznat s ovim prošlogodišnjim incidentom. Otad su odnosi u trokutu Dellale – Lozica – Marić napeti. Dok traje brakorazvodna parnica odvjetnika i liječnice, koja prema tvrdnjama roditelja odvjetnika potražuje još dva stana, Marić se, prema neslužbenim informacijama, nastavio zaštitnički ponašati prema svojoj prijateljici. A Lozica je na svojim poslovima osjetio i udar krize pa je, prema tvrdnjama izvora iz poslovnih krugova bliskih Mariću, ostao dužan ili barem neispunjenih obećanja, prema nekim od partnera s kojima je i za koje je radio.

Prema nekim interpretacijama, Marić je, čini se, pretvorio brakorazvodnu bitku Lozičinih i u svoju osobnu. Prema neslužbenim informacijama, Marićevi zaštitari nedavno su u kafiću Velvet napali Lozicu, udarcem ga srušivši sa stolca. Njihovi odnosi, neslužbeno doznajemo, dodatno su se pogoršali nakon što je Lozica, navodno, otkrio u svojoj vili, u kojoj je Sokol Marić postavljao videonadzor, neke kamere koje nije naručio.

Komentara 30

Avatar Matija22
Matija22
13:19 09.07.2012.

šta me briga za te bogataše

BA
Bay
13:32 09.07.2012.

Mora da se radi o zlatnoj nindži ...

OB
-obrisani-
13:30 09.07.2012.

Svadaju se oko jedne ..... pa tko zeli takvu zenu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije