Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više štete nego koristi
Povratak na članak

Lovrinović i Škibola protiv uvođenja eura, najavili i referendum

Lovrinović je ustvrdio kako tri interesne skupine forsiraju uvođenje eura - bankari, uvoznici te političari.

Komentari 6

SO
Somelier
12:40 03.07.2019.

Ova borba protiv €ura je smiješna. To neka bi bili ekonomski stručnjaci koji nam to predlažu. Ja bih njima dvojici preporučio da odu u Slovačku, Kosovo i Crnu Gora i da se tamo raspitaju kako su uspjeli uvesti €uro i kako im je nakon toga. Sve su to populisti. Svi bi na nečemu poene zarađivali. U svakome slučaju zbog razvoja Hrvatske i turizma hitno nam je potreban €uro.

VL
DA
dado385
14:24 05.07.2019.

Niti ja stvarno ne razumijem što je to tako loše u EUR valuti da se većina na portalima toliko plaši uvođenja eura? ja ne vidim ama baš niti jednu negativnu stranu... 1. plaća će vam dolaziti u EUR 2. većina ima kredite vezane uz EUR pa se tamo ama baš ništa neće promijeniti 3. kad putujete van, jednostavno digneš doma lovu bez naknade i ne razmišljaš o konverzijama, ili nedaj bože dizanju EURa kao sada na bankomatima i plaćanju 5-7€ provizije za svaku transakciju 4. privreda će profitirati u kamatnim stopama i nestat će valutni rizici koji su danas dio svake izvozne transakcije. 5. u nadolasku krize Europa se puno lakše brani s Eurom, nego Hrvatska koja bi morala iz svojih unutarnjih rezervi braniti tečaj KUNA/EUR. Kad uvedemo euro tog rizika više nema 6. kao što smo dobro vidjeli u zadnjih 25 godina, kod nas uvijek postoji mogućnost da na čelo vlade/države dođe neki pacijent koji bi mogao opet krenuti štancati novac da zadovolji stotine tisuća uhljeba u državnoj službi ukoliko mu ponestane love u budžetu. Tome smo mi hrvati jako skloni... Ako se uvede EURO, tada nema više... i zato upravo oni koji ne žive od svog rada nego na državnim jaslama i nisu za uvođenje EURA... Ali baš bih volio nekog s mozgom da mi napiše 5-6 primjera gdje (argumentirano) vjeruje da će uvođenje EURa donijeti neki negativni efekt...

VL
AA
aabbcc
12:30 03.07.2019.

Svi Hrvati moraju ogovoriti na ankete da su za uvodjenje eura ako misle da dobiju referendumom odluciti.

VL
ŠE
šeka
13:35 03.07.2019.

tako je hočemo referendum-nečemo euro on je smrt za običnog građanina!!!

VL
LA
Laufer
13:26 03.07.2019.

Referendumi o svemu i svačemu. Kako je već netko napisao - neprosvjećena svjetina postaje vrhovni autoritet u svim pitanjima!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.