Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskol u Mostu?

Lovrinović: Gospodarski program sveli su na obične teze bez rokova

Ivan Lovrinović
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
24.01.2016.
u 21:08

‘Moje glasovanje protiv Vlade ne znači kraj suradnje s Mostom, javno ću se ispričati ako Vlada za mjesec ili tri mjeseca pokaže dobre poteze’

Tri saborska zastupnika Mosta – Ivan Lovrinović, Juro Martinović i Ivica Mišić – mogla bi napustiti Most i osnovati svoj klub zastupnika.

Ivan Lovrinović, inače predsjednik udruge Promijenimo Hrvatsku, u kojoj su sva trojica, prvi korak k raskidu suradnje s Mostom napravio je u petak navečer kad je u Saboru glasovao protiv nove vlade Domoljubne koalicije i Mosta uz objašnjenje da premijeru Tihomiru Oreškoviću zamjera odstupanje od gospodarskog programa u čijoj je izradi sudjelovao, a temeljem čega je Most dobio glasove birača na izborima.

Pet članova

U Mostu je inače pet članova Udruge Promijenimo Hrvatsku, troje je izabrano u Sabor, a dvoje ih sjedi u Nacionalnom vijeću. O tome hoće li napustiti Most, objašnjavaju nam, mora odlučiti tijelo njihove udruge (u kojem sjedi većina njih koji su i u Mostu). Iako nam to nisu željeli službeno priznati, neslužbeno doznajemo da je jedna od kočnica za osnivanje vlastitog kluba i napuštanje Mosta i činjenica da neće dobiti nikakva sredstva za rad, već sve ide Mostu na čijoj su listi izabrani u Sabor.

– Moje glasovanje protiv Vlade ne znači kraj suradnje s Mostom, mi smo specifična lista sa slobodnomislećim ljudima, to nije partija koja će meni ili nekome drugom narediti da nešto kaže ili radi, a ja sam po svojoj savjesti odlučio javno reći što mislim. A nadam se da će tako i drugi nastupati – kaže Ivan Lovrinović te dodaje da će biti u Mostu sve dok “održava načela na kojima počiva – slobodu govora, vlastito mišljenje, argumente i demokratičnost“. Mostu zamjera reformski sporazum koji je u petak navečer potpisao s Domoljubnom koalicijom i Milanom Bandićem, u kojem je gospodarski program, koji je i sam pisao, “okljaštren”.

– Do te je mjere sveden na obične teze bez rokova da je to bila crta ispod koje čovjek ne može zbog svog digniteta i svega što sam obećao biračima koji su me podržali. Moj istup bio je isključivo motiviran sužavanjem i narušavanjem ekonomskog programa koji smo ponudili našim glasačima u kampanji – tvrdi Lovrinović. Iako mnogi taj njegov glas protiv Vlade objašnjavaju nezadovoljstvom što nije dobio nijednu dužnost u Vladi, on tvrdi da to nije istina. Naime, poznato je da je Lovrinović imao ambiciju biti potpredsjednik Vlade, a želio je voditi i Ministarstvo financija ili HNB, jednako kao što je Juro Martinović želio biti ministar pravosuđa.

Nema kazne

– Nisam očekivao mjesto na Vladi iako sam rekao da ne bježim od odgovornosti. Nije moj istup time motiviran, on je isključivo programski motiviran, ali znam da će mi prišivati da je to razlog mog nezadovoljstva. Da sam htio trgovati, mogao sam to odavno odraditi, svi mi znamo kad je najbolje trgovati ako smo tako orijentirani – poručuje Lovrinović te naglašava da će se javno ispričati ako Vlada za mjesec ili tri mjeseca pokaže dobre poteze.

U Mostu nam pak kažu da Lovrinoviću ne zamjeraju što nije podržao njihovu vladu iako im to nije najavio te ga ne misle zbog toga „kažnjavati“, a ako i odluči s Martinovićem i Mišićem osnovati svoj klub, spremni su s njime i dalje surađivati.

>>Martinović: Trojica zastupnika razmišljaju o napuštanju Mosta

>>Ivan Lovrinović: Neću vas podržati jer je Most odustao od ključnih momenata ekonomskog programa

Komentara 20

Avatar MK
MK
22:42 24.01.2016.

...e da se javio kada se raspravljalo o programu (a ne tek kada se rasporedilo ministarstva), jos bi Lovrinovica uzeo za ozbiljno. ...no u ovom trenutku ovako - pa to Lovrinovicu nitko nemoze vjerovati da nije rijec o probudenoj tastini promakle ministarske fotelje.

PA
Patrizzia
22:29 24.01.2016.

Pokušaj profesore voljeti malo svoju zemlju i narod , jer da si bio manje narcisoidan sigurno bi bio prihvatljiv za suradnju . Ako vrijediš možeš biti od koristi na itekako važnim mjestima korisnijim od ministra .Važno je biti koristan domovinivini i narodu a ne uništiti sve kada nisi dobio omiljenu igračku .

Avatar maraaa
maraaa
21:23 24.01.2016.

Lovrinoviću tvoja isprika ne bi mogla vratit vrijeme da g. Orešković nije dobio podršku od drugih,zato bolje šuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije