Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjedništvo SDP-a

Milanović ide s Pupovcem na europske izbore, a trebali razgovarati o Lovrić-Merzel

SDP
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/8
05.02.2014.
u 23:05

Iako se očekivalo da će glavna tema biti sisačko-moslavačka županica, Predsjedništvo SDP-a večeras je najviše pričalo o izbornoj listi za Europski parlament. Odlučeno je da će se na njoj naći i Milorad Pupovac iz SDSS-a!

Kukuriku koalicija dobila je i petog člana - na njihovoj listi na svibanjskim izborima za Europski parlament bit će i Milorad Pupovac iz SDSS-a! Iako se očekivalo da će glavna tema sastanka Predsjedništva SDP-a biti sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel na čiji su račun iznijete teške optužbe za malverzacije županijskim novcima, više nam je članova Predsjedništva SDP-a reklo da se najviše pričalo o europskim izborima.

- Razgovarali smo o listi za europske izbore i opciji da i Milorad Pupovac bude naš zajednički kandidat. No, sama mjesta na listi još nismo utvrdili - rekao nam je jedan od članova Predsjedništva SDP-a.

- Točno, o zajedničkom izlasku na europske izbore SDP i SDSS razgovaraju. Pregovori su već pri kraju - potvrdio nam je Milorad Pupovac. Iako je rekao kako ne inzistira na prva četiri mjesta na listi, a za koja se pretpostavlja da sigurno vode u Bruxelles, izgledno je da će mu šef SDP-a Zoran Milanović ipak ponuditi drugo ili najmanje peto mjesto na listi. Jer, treće i četvrto već je 'zauzeto' - treći je Jozo Radoš (HNS), a četvrti Ivan Jakovčić (IDS). Naravno, jedna od tema sastanka Predsjedništva SDP-a bila je i afera usred koje se našla županica Marina Lovrić-Merzel.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Čini se da nije dobila prevruću 'jezikovu juhu' jer, kako doznajemo velika većina SDP-ovaca ne misli olako 'otpiliti' Lovrić-Merzel iz stranke.

- Ne želimo je se riješiti jer bismo se tada oprostili od vlasti u Sisačkoj-moslavačkoj županiji do tko zna kad. Možda i zauvijek - slikovit je bio jedan od SDP-ovaca s kojim smo pričali o toj temi i prije sastanka Predsjedništva SDP-a. Nakon sjednice Marina Lovrić-Merzel nije bila raspoložena za razgovor, ali je prije sjednice spremno i samouvjereno stala pred novinare.

- Uživam podršku kolega u stranci - rekla je Lovrić-Merzel. Rekla je kako očekuje da će se o njenoj aferi razgovarati na sjednici Predsjedništva, ali i kako smatra da ta afera nije naštetila njenoj stranci.

- Štete nema jer je ne može biti zbog slučaja koji zapravo ne postoji - rekla je županica. Kaže da nije bila na razgovoru u Državnom odvjetništvu jer nije bila ni pozvana, a kada i ako bude, da će se rado odazvati. Medije je zamolila da njenu obitelj ostave na miru a da s njom čine što ih je volja jer je ona pristala na ta pravila igre čim je postala javna osoba.

>>Milanović: Ako je išta od toga istina, županica ima problema

>>Ovo je kronologija sukoba Lovrić-Merzel i Jasmine Jovev

Komentara 161

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
21:13 05.02.2014.

Već vidim što će se dogoditi Jasmini Jovev. Ne znam da li će joj policija pronaći nekoliko grama kokaina u automobilu ili će se otkriti da je ratni profiter. Ali uvjeren sam kako će se netko jako pametan sjetiti nečeg novog...možda zanemarivanje i zlostavljanje djeteta pa će biti izvršen nadzor institucija nad njom. U svakom slučaju dirnula je u režim, a tko dirne u režim završi u pritvoru.

Avatar voltron
voltron
18:33 05.02.2014.

Neda Milanović na svoju blisku frendicu Lovrićku, neda Linić na svoju kumu, šic Bajiću, USKOK i DORH od SDP lopovluka, samo istražujte one koji su trn u oku Milanoviću i partiji!

BU
bubimir55
18:23 05.02.2014.

Licemjerka, koja je gurala ruke u đepove svih obitelji da bi punila svoje, traži mir za svoju obitelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije