Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mijenjaju je dožupani

Lovrić Merzel još ne želi dati ostavku na mjestu županice

Merzel
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
08.04.2014.
u 21:56

Županijski SDP je uz potporu dijela koalicijskih partnera, došao na ideju da kandidat za župana bude HSP-ovac Pejo Trgovčević

Županica Marina Lovrić Merzel sigurno neće dati ostavku na položaj županice narednih nekoliko mjeseci, doznajemo iz njoj bliskih krugova. Dok traju ispitivanja 106 svjedoka, i da podnese ostavku sutra, Marina Lovrić Merzel ostala bi u istražnom zatvoru sve dok zadnji od svjedoka ne bi bio ispitan. Stoga će o eventualnoj ostavci razmišljati kako se bude bližio kraj ispitivanja svjedoka. Za vrijeme dok je ona u Remetincu županija normalno funkcionira, ovih dana isplaćene su i plaće redovno, a nju mijenjaju dožupani Zdenko Vahovec (SDP) i Ivan Nekvapil (HNS).

No problem mogu biti savjetnici, koji sada postaju savjetnici njezinih zamjenika, a obzirom na dio optužnice koji se odnosi upravo na rad spornih Savjeta, njihov rad i dalje može biti predmet istrage USKOK-a. No, u SDP-u ipak ne miruju nego su već u traženju mogućeg kandidata u scenariju da županica da ostavku.

Tako je županijski SDP, uz potporu dijela koalicijskih partnera, došao na ideju da kandidat za župana bude HSP-ovac Pejo Trgovčević. Problem je što su svi u županijskom SDP-u kompromitirani zbog suradnje s M. Lovrić Merzel pa traže opciju, blisku njima, a prihvatljiviju za birače. No, očito je da SDP neće dozvoliti da kao stranka podupiru kandidata desne opcije.

>> 'Županica tražila da se autosalon procijeni na 10 milijuna kuna'

Komentara 37

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
22:12 08.04.2014.

Ona je iskrena SDP-ovka: ničega se ne srami i vjeruje u novu pravednost na Pantovčaku.

MO
moskito
22:26 08.04.2014.

Kud to ide Hrvatska? dali je to moguce da politicari koji su lopovi, lazljivci,muljatori i kojima su vec dokazane krivice i lopovluk i dalje vode Hrvatsku(u propast). To nema ni u Ugandi. Ima i onih koji iz zatvora vucu konce i cekaju da opet sjednu u fotelje. Ako se sada izvuce zupanica iz Siska i onaj izVukovara onda zbogom Hrvatska. Gdje su sad ti gradani koji su za par kuna glasali za njih? Zasto ih sami gradani ne smjene ? Na kraju gdje je nas predsjednik Josipovic koji bi morao biti taj koji ce reci dosta lopovluka i svima takvim zabraniti rad u drzavnim ustanovama.

KN
knezica
22:02 08.04.2014.

Da ne uhvatiše ovu droljetinu in flagranti, tko bi znao kako su se političari zaštitili od otkaza i kako su nezamjenjivi na položajima. Što bi se reklo, dok ih smrt ne rastavi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije