Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEVERINA OPTUŽUJE

Lovrić, Maček i Redžepi rade sve da se ne dira Popovića

20.12.2017.
u 14:50

Radi se po principu “budite dobre i nagradit ćemo vas...” Pravnici mi kažu da ovdje postoji trgovina utjecajem i zloporaba položaja i ovlasti

– Imam informacije da su ženama ponudili da će im pomoći da se osnuje udruga “I ja sam majka”, da će im Grad Zagreb dati prostor i sufinancirati rad, ali pod uvjetom da se ne dira u Milana Popovića i da to postane udruga koja će se baviti pravima majki i očeva, zajedno. Dakle, platit će im samo da ne “talasaju”. Predvodnici te ideje su, kažu, Ivica Lovrić, predstojnik za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Gzim Redžepi, bivši zamjenik predstojnice za zdravstvo Grada Zagreba. S njima “u kompi” je, kažu, radio i Ratko Maček.

Bez odgovora pročelnika

Izjavila je to Severina u razgovoru za Story, odgovarajući na novinarsko pitanje o Facebook-inicijativi #ijasammajka, koju je inicirala Ana Rucner, a koju je u kratko vrijeme podržalo 14 tisuća žena.

Otvoreno su ondje progovorile o vlastitim iskustvima prilikom razvoda i problemima s javnim iznošenjem tih iskustava.

Prozvani pak muškarci nisu bili raspoloženi za razgovor.

Provjeravajući Severinine navode koji optužuju odgovorne u Gradskoj upravi za radnje koje prilično nadilaze okvire upravljanja Gradom i miješaju se s privatnim interesima, nazvali smo Ivicu Lovrića, pročelnika gradskog Ureda za obrazovanje. Međutim, na mobitel se nije javljao, a prema navodu tajnice, otišao je, a da ništa nije odgovorio iako su mu u uredu naš upit isprintali i odnijeli na stol. Dr. Gzimu Redžepiju, gradonačelnikovu savjetniku za posebne poslove, uključivala se jučer govorna pošta na niz uzastopnih poziva, a odgovor nismo dobili ni pismeno. Nedostupan je bio i Ratko Maček, a ni od menadžerice Ane Rucner nismo dobili nikakav odgovor na pitanje ima li ona, kao inicijatorica Facebook-profila ijasammajka, kakvu informaciju o “nemoralnoj” ponudi.

Borba za skrb i viđanje zajedničkog djeteta između Severine Kojić i srpskog kralja bakra Milana Popovića traje već godinama. Ako je suditi po ovim navodima, situacija nije ni izbliza riješena.

Tražili smo od Tomice Petrovića, Severinina menadžera, da nam pojasni kome su to spomenuti istaknuti članovi Gradske uprave nudili pomoć u osnivanju udruge uz navodni uvjet te, s obzirom na to da Grad Zagreb inače pomaže brojnim udrugama, zašto smatraju da je ovaj slučaj motiviran privatnim poznanstvima nekih aktera s Milanom Popovićem.

– Severina i ja smo od istih osoba dobili informaciju vezano za Ivicu Lovrića i Gzima Redžepija. Bivši i trenutačni zaposlenik Grada Zagreba za koje se u javnosti zna da su bliski gradonačelniku, nude pomoć i sredstva, ali pod uvjetom da se “ne dira” određena osoba, konkretno Milan Popović. Naime, udruga „I ja sam majka“ još nije niti osnovana, a već se uvjetuje čime će se baviti. Dakle, budite dobre i nagradit ćemo vas. Osim toga, poznato nam je da Gzim Redžepi Milana Popovića naziva svojim bratom. Pravnici mi kažu da je ovaj slučaj drukčiji zato što ovdje postoji opravdana sumnja o mogućoj trgovini utjecajem i zloporabi položaja i ovlasti službene osobe – kazao nam je Tomica Petrović i dodao:

Vrijeme da se USKOK uključi

– Što se pak tiče Ratka Mačeka poznato je da je on radio za Milana Popovića. Severinina prijateljica prenijela je Severini i meni Mačekovu poruku, da poruči Severini da bi joj bilo najpametnije da se oko djeteta dogovori s Popovićem, jer kaže, oni su napravili sve da joj se oduzme dijete. Na moj upit, što su oni to napravili, izjavila je da ne zna, ali da Severina bude oprezna, jer iz njezinih saznanja, mišljenja je da je to je prava mafija. Vrijeme je da USKOK poduzme radnje po tom pitanju, jer su neke od navedenih osoba već veže za teški kriminal – izjavio je Tomislav Petrović.

VIDEO: Kronologija od ljubavi do rata Severine i Milana

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Moodleen
Moodleen
16:39 20.12.2017.

Ma stvarno, već jako dugo, gotovo nekoliko minuta, nije objavljen ni jedan članak o srpskim radodajkama, o idolima vučkićima i đokovićima, opancima i šajkačama... Kaj su "novinari" na bolovanju? Ili možda na "konvenciji" u "otadžbini"?

Avatar tiselmilanvukovic
tiselmilanvukovic
20:52 20.12.2017.

Stvarno je degutantno zagovarati tzv. prava žena a istovremeno diskriminirati muškarce.Žene majke su stalno patnice a očevi su čudovišta.Mi muškarci smo izgubili bogom dana roditeljska pravo. Po čemu bi to žena trebala imati veće pravo kao roditelj.. Zar im nije dosta što su si izborile božanska prava kad ne pitajući ubijaju našu nerođenu dijecu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije