Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukinuta podnevna aut

Love "žrtve" da ih voze kući da ne čekaju u bolnici cijeli dan

'Podravina-bilogora, 21.11.2011. Grubisno Polje Osudeni sma na dugotrajno cekanje ili moljakanje drugih ljud iza prijevoz, kaze D. Markovic (druga s desna)  Michael Palijan / VLM
'Michael Palijan / VLM'
23.11.2011.
u 13:21

Linija je, kažu u Čazmatrans Nova, ukinuta zbog malog broja putnika, pa se oni moraju prilagoditi i vraćati se autobusom u 14.40 sati

Virovitica je od Grubišnoga Polja udaljena samo 33 kilometra, ili pola sata vožnje po pravilima. No, ako je suditi prema autobusnim linijama, kao da je daleko stotinama kilometara. Na to su upozorili građani koji često putuju u Viroviticu, u bolnicu na preglede i terapije. Dosad je postojala autobusna linija kojom su se u 12 sati vraćali u Grubišno Polje. No, nedavno je ukinuta, pa su osuđeni u Viroviticu doputovati oko 7 sati, i poslije čekati jedini autobus za povratak iz Virovitice, koji polazi tek u 14.40.

- Kada bismo išli na terapije i popodne, tada bi nam taj autobus dobro došao. Iz Grubišnog Polja bismo krenuli u 11 i vratili se u 15 sati. Ovako cijeli dan boravimo u bolnici - rekla je Đurđica Marković, a potvrđuju Slavica Galić i Nikola Bukovac. No, u nemilosti reda vožnje su i ostali Grubišnopoljci ponajviše stariji, bez automobila ili vozačke dozvole. Stoga su, žele li se ranije vratiti, osuđeni hodati po gradu, bolnici, te loviti i moliti poznate za prijevoz kući.-Ako ne nađem žrtvu u bolnici koja će me povesti do G. Polja, moram čekati do 15 sati - priča Markovićeva. Iz daruvarske poslovne jedinice Čazmatrans Nove Dražen Posavac pojašnjava da je linija ukinuta upravo zbog malo putnika. Naime, tzv. snimanje prometa pokazalo je da je linija potpuno neisplativa, jer njome u pravilu putuje jedan do dva putnika.

Komentara 1

GP
GP66
01:57 27.11.2011.

Hrvatska 2011-tuzno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije