Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lov

Lovcima zabranjen lov u krugu 700 metara od prvih kuća

lovci
Ivica Beti/VLM
25.01.2011.
u 20:18

Osobito su česti slučajevi ubijanja pasa i mačaka, koji se kreću oko kuća, čime lovci opetovano nesankcionirano krše zakone ubijajući kućne ljubimce - kažu u udruzi Prijatelji životinja

ČAKOVEC – Nakon što su, potaknuti novogodišnjim lovom Lovačkog društva Zec iz Čakovca na području između Čakovca i Mihovljana, članovi udruge Prijatelji životinja uputili zahtjev za ukidanje lovišta na tome naseljenom području, nije trebalo dugo čekati odgovor. Zbog, kako navode, mučenja i ubijanja životinja u pojasu 300 metara od ruba naselja, ugrožavanja sigurnosti ljudi i životinja te kršenja zakonskih i podzakonskih akata, podnijeli su i prijave policiji, lovačkoj inspekciji i Općinskome državnom odvjetništvu. Reagirao je Upravni odjel za poljoprivredu i turizam Međimurske županije, koji je nakon sastanka s predstavnicima Zeca, lovozakupcima zajedničkog lovišta Čakovec II, predstavnicima Lovačkog saveza i Međimurske županije, zatražio da se na navedenoj površini širine 700 metara ubuduće ne obavlja lov.

– Međimurska županija ovom odlukom ostvarila je značajan etički pomak u nastojanju da zaštiti svoje građane od ozračja straha i ugroženosti od one skupine građana koji posjeduju oružje te da im osigura mir i sigurnost. Na žalost, problem lovaca koji ugrožavaju stanovnike i životinje nije vezan samo uz Međimursku županiju, već je prisutan u cijeloj Hrvatskoj. Lov, odnosno korištenje sačme i pucnjava u neposrednoj blizini naselja ugrožavaju sigurnost stanovništva i životinja. Osobito su česti slučajevi ubijanja pasa i mačaka, koji se kreću oko kuća, čime lovci opetovano nesankcionirano krše zakone ubijajući kućne ljubimce – kažu u udruzi Prijatelji životinja. Pozivaju građane da nadležnim institucijama prijavljuju zlostavljanje i ubijanje životinja, osobito kad su u pitanju lovci, kako bi "prekršitelji zakona dobili jasnu poruku da ih posjedovanje puške ne stavlja iznad zakona".

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
05:57 26.01.2011.

Tako je. Neka bijesne lisice i krvožedni psi rastrgaju djecu. Udruga pijatelja životinja će onda \"odšutjeti\", a ne prihvatiti odgovornost. Bijesne lisice već zlostavljaju prolaznike u Krapini. A koliko je nočnih pasa lutalica rastrgala srne, to se ne spominje. Jesu li srne onda uopće životinje? Na to niste mislili.

OB
-obrisani-
04:46 26.01.2011.

E ovo je već za pozdraviti. Primjetite li lovce,unutar i 700 metara od prvih kuća odmah zvati POLICIJU,, neka globama i kaznama malo popune proračun Imate li kojim slućajem oružje uz sebe,,odmah ih i razoružajte

OB
-obrisani-
04:53 26.01.2011.

Primjetim li i sam lovce unutar i 700 metara obećajem dragim lovcima da ću im na vozilima dragovoljno izbušiti gume i tako ih prisiliti doćek policije.,a kako sam i sam uvjek naoružan ne bojim se okršaja,,,prićekajmo, ll mj.da vidimo rezultate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije