Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godišnja skupština

Lovci zabrinuti jer sve više divljači stradava pod kotačima automobila

lovac puška
Anto Magzan/Pixsell
06.02.2014.
u 11:45

Predsjednik Saveza Mirko Bošnjak je upozorio kako iz dana u dan sve više divljači stradava pod kotačima automobila

Lovci istočne Slavonije članovi Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije na svojoj su redovitoj godišnjoj izvještajnoj skupštini spomenuli i probleme s kojim se susreću, a odnose se na očuvanje divljači. Predsjednik Saveza Mirko Bošnjak je upozorio kako iz dana u dan sve više divljači stradava pod kotačima automobila, a u Vukovarsko-srijemskoj županiji takve štete jedino i isključivo plaćaju lovci te se dovodi u pitanje opstanak pojedinih lovačkih udruga.

Obzirom na tumačenja koja se čuju iz Hrvatskog lovačkog saveza kako lovačke udruge ne odgovaraju za štete od naleta na divljač, zaključak je Skupštine da se uputi dopis prema HLS-u i traži službeno tumačenje kao i primjerci presuda koji bi bili podastrijeti odvjetnicima koji brane lovce ili se eventualno pozvali na sudsku praksu. Bilo je riječi i o devastiranju staništa kako za sitnu tako i za krupnu divljač od strane Vodoprivrede koja se uništavaju pretjeranim čišćenjem i proširivanjem kanala pa će zatražiti tumačenja od resornih ministarstava budući je, podsjećaju lovci, divljač dobro od općeg interesa za Republiku Hrvatsku i ima njezinu osobitu zaštitu.

>> Lovac ranio ženu sačmom iz lovačke puške

Komentara 2

SU
Sumanut
13:15 06.02.2014.

Pitam se koliko lovci ulažu u svoja lovišta i kako čuvaju divljač, a koliku imaju korist od svega? Važno da su im svi drugi krivi, a što se sami ne drže propisa to se ne spominje!

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
17:39 06.02.2014.

Konkurencija, ha?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije