Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Lovci na nagrade preplavili policiju lažnim fotografijama Ratka Mladića

20. studenoga 2008. u 16:13 6 prikaza

Milijun eura nagrade koliko se nudi svima koji svojim informacijama pomognu u razotkrivanju odnosno uhićenju najtraženijega haaškog bjegunca Ratka Mladića, primamljiv je financijski zalogaj lovcima na nagrade, koji, da bi je se domogli, ne biraju sredstva.

Pred toliko izdašnim iznosom, lovci na nagradu ne prezaju srbijanskoj policiji, kao i državnim službenicima zaduženim za suradnju s Međunarodnim sudom u Haagu, dosavljati lažne fotografije na kojima je navodno "svježe fotografiran bjegunac". Na fotografijama se često i pojavljuju osobe koje sliče Ratku Mladiću, no, uvjereni su lovci na nagradu, nije riječ o obmani, nego "baš o najtraženijoj osobi ovih prostora".

U Srbiji je nedavno takav slučaj uzburkao javnost, kojoj su mnogi mediji predočili najnoviju fotografiju bjegunca Mladića, a ispostavilo se da je riječ o konkretnom čovjeku - koji mu samo nalikuje.

Na ovu nemilu potragu za Ratkom Mladićem upozorio je i predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom susjedne države Rasim Ljajić, ističući kako se u navedenim slučajevima radi isključivo o slučajevima "domaćih profitera" željnih lake zarade.

(S.M.)

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?