Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOV NA HAAŠKE OPTUŽENIKE

Lovci na nagrade preplavili policiju lažnim fotografijama Ratka Mladića

20.11.2008.
u 16:13

Milijun eura nagrade koliko se nudi svima koji svojim informacijama pomognu u razotkrivanju odnosno uhićenju najtraženijega haaškog bjegunca Ratka Mladića, primamljiv je financijski zalogaj lovcima na nagrade, koji, da bi je se domogli, ne biraju sredstva.

Pred toliko izdašnim iznosom, lovci na nagradu ne prezaju srbijanskoj policiji, kao i državnim službenicima zaduženim za suradnju s Međunarodnim sudom u Haagu, dosavljati lažne fotografije na kojima je navodno "svježe fotografiran bjegunac". Na fotografijama se često i pojavljuju osobe koje sliče Ratku Mladiću, no, uvjereni su lovci na nagradu, nije riječ o obmani, nego "baš o najtraženijoj osobi ovih prostora".

U Srbiji je nedavno takav slučaj uzburkao javnost, kojoj su mnogi mediji predočili najnoviju fotografiju bjegunca Mladića, a ispostavilo se da je riječ o konkretnom čovjeku - koji mu samo nalikuje.

Na ovu nemilu potragu za Ratkom Mladićem upozorio je i predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom susjedne države Rasim Ljajić, ističući kako se u navedenim slučajevima radi isključivo o slučajevima "domaćih profitera" željnih lake zarade.

(S.M.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije