Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠA KOB

Lovci iz Krnjaka traže smjene u Županijskom lovačkom savezu

lovci
Zdravko Bičak/VLM
20.04.2010.
u 16:03

Novoosnovano Lovno streljačko društvo Krnjak zatražilo je učlanjenje u Lovački savez Karlovačke županije, no odbijeni su. To je samo produbilo jaz među lovcima.

 

Iako je prošlo više od godine nakon što je u nezakonitom lovu zatečen Joso Tadić, predsjednik Lovačkog društva Vepar iz Krnjaka, raskol koji se tada dogodio među tamošnjim lovcima je sve veći, a prijeti se i novim tužbama. Novoosnovano Lovno streljačko društvo Krnjak zatražilo je učlanjenje u Lovački savez Karlovačke županije, no odbijeni su. To je samo produbilo jaz među lovcima.

Razočarani smo

– Ovakvom smo odlukom razočarani kao lovci i kao ljudi. U obrazloženju koje smo dobili tvrdi se da nemamo lovište pa ne možemo postati ni članovi saveza. No lovački savez nije savez organizacija koje imaju lovište, nego udruga koje se bave lovstvom. To jasno piše i u statutu. Uostalom, u savezu su već četiri udruge koje nemaju lovište pa je odbijanje da se i nas primi diskriminiranje. Lovački savez prekršio je Zakone o udrugama i o lovstvu, ali i svoj statut. Posljednje odluke jasno pokazuju da je krajnje vrijeme da se u savezu pokrenu značajne organizacijske, a posebno kadrovske promjene – kaže Tihomir Mamić, predsjednik LSD-a Krnjak.

Vinko Pavlić, predsjednik županijskog LS-a, odgovara i kaže da je odbijanje LSD-a Krnjak odluka koja je donesena nakon više od sat i pol rasprave te da je stav koji su zauzeli potpuno razumljiv.

Sve su dalje

– Tvrdnje gospode Mamića i Beronića iz Krnjaka nisu korektne i smatram da su takvim izjavama sve dalje od članstva u savezu. Imamo 53 članice od kojih čak 49 imaju lovište. To jasno pokazuje čiji se interes treba zastupati. Naše je mišljenje da se lovački savez ne treba razvijati u smjeru okupljanja mnogo malih udruga s desetak članova. Takve udruge u posljednje vrijeme niču kao gljive poslije kiše. Četiri udruge bez lovišta članice su od samog osnutka – objasnio je predsjednik Pavlić.

Ipak u LSD-u Krnjak i dalje su odlučni u stavu da županijski lovački savez ne radi dobro i da su njihove posljednje odluke diskriminirajuće. 

Ključne riječi

Komentara 3

KI
kitic
12:25 22.04.2010.

Ne znam tko je tu pametan.....novinar ili gospoda koja se slikala.... Ovo na slici je čisti primjer krivolova jer koliko se ja razumjem u lovostaj patku je zabranjeno loviti od 1.veljače do 31.kolovoza a na slici je procvjetao maslačak kojii cvijeta sad u ovo doba. gospodo netko je tu lud u cijeloj priči.

CM
crna mamba
13:21 23.04.2010.

To su lovci? Ja mislila da su neki odmetnici!

NI
nikolovac
18:39 23.04.2010.

Bravo mambo ! Najprije ovo nisu lovci, nisu ni iz Krnjaka osim jednog koji je opet sve osim lovca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije