Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Lovački avioni lete iznad osam županija, moguće probijanje zvučnog zida

Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka, pa iz MORH-a mole građane za strpljenje i razumijevanje.
21. travnja 2021. u 09:16 11 komentara 3520 prikaza
Zemunik: Dodjela letačkog znaka kadetima 24. naraštaja vojnih pilota
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila u srijedu će od 9 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti, tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Zagreb: Izjave nakon sastanka Plenkovića sa hotelijerima Davor Ivanković Zašto si je Plenković uzeo još 'neko vrijeme' da objavi koje avione Hrvatska kupuje?

Ministarstvo obrane priopćilo je da će avioni letjeti na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara. Na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije letjet će na visini iznad 10.000 metara.

Letovi će se provoditi uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera, a može se očekivati probijanje zvučnog zida.  Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka, pa iz MORH-a mole građane za strpljenje i razumijevanje.

TUŽIO IH ZBOG OTKAZA
Tražio 1,15 milijuna kuna i Audi A6, umjesto toga HEP-u morao platiti 127.262 kn
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
 • Avatar Vlaho
  Vlaho:

  Tko mačeve pretopi u plugove, za drugog će orati!........Odustajanje od nabave lovačke eskadrile ravno je davanju naoružanja TO iz skladišta u bivšoj državi.

 • Avatar S.kim.si.Takav.si.
  S.kim.si.Takav.si.:

  Ako je ovo 191. eskadrila , koliko ih onda tek imamo?

 • Avatar Ivankodil
  Ivankodil:

  Samo nemojte iznad moje kuće krovište sam mijenjao nedugo