Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispred Metropolitana

Louvre - najposjećeniji muzej u svijetu u 2012. godini

Louvre
pixsell
29.03.2013.
u 17:21

Ovaj muzej prošle je godine posjetilo 9,7 milijuna ljudi, što je za milijun više nego prethodne godine i samim time svrstan je na Art Newspaper listu najposjećenijih muzeja 2012. godine.

Tko nije čuo za Pariški "Louvre"? Osim što je poznat po tome da je unutar njegovih zidova smještena radnja Da Vincijevog koda, u njemu se nalazi i portret  Mona Lise,  Napoleona, kip Afrodite, portret Luija XIV. i mnoga druga poznata umjetnička djela. 

Ovaj muzej prošle je godine posjetilo 9,7 milijuna ljudi, što je za milijun više nego prethodne godine i samim time svrstan je na Art Newspaper listu najposjećenijih muzeja 2012. godine.  Njujorški Muzej umjetnosti Metropolitan na drugom je mjestu najposjećenijih, a slijede ga tri londonska muzeja.

Najpopularnija izložba godine je Dutch Old Masters postavljena u Tokijskom Metrpolitan Muzeju umjetnosti, a posjeteitelji su mogli pogledati i sliku Djevojke s bisernom naušnicom koju je muzej dobio na posudbu od Royal Picture Gallery Mauritshuis iz Haga. Izložba je na dan privlačila čak 10 500 posjetitelja.

>>Žena u galeriji Louvrea uništila poznatu sliku Eugena Delacroixa

>>Dogovorena gradnja podružnice Louvrea u Abu Dhabiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije