Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZADOVOLJNI RADOM

Loše vijesti za njemačkog kancelara, dvije trećine građana okrenulo mu leđa

Vučić: Scholz je odlučno zatražio od Srbije da se pridruži sankcijama protiv Rusije
Foto: ATA images/PIXSELL
1/2
22.08.2022.
u 07:09

Od početka mandata Scholz se morao uhvatiti u koštac s ratom u Ukrajini, energetskom krizom, visokom inflacijom i poplavama, koji su najveće europsko gospodarstvo gurnuli na ivicu recesije. Kritičari mu spočitavaju manjak liderskih sposobnosti, navodi Reuters.

Oko dvije trećine Nijemaca nezadovoljno je radom kancelara Olafa Scholza i njegove trostranačke vlade, najviše od početka mandata, pokazala je anketa objavljena u nedjelju. Čak 62 posto ispitanika u anketi koju je za nedjeljno izdanje visokotiražnog dnevnika Bild izradila marketinška agencija Insa dalo je Scholzu negativnu ocjenu. U ožujku nezadovoljstvo kancelarom iskazalo je njih 46 posto.

Samo četvrtina Nijemaca smatra da dobro radi svoj posao. Gotovo dvije trećine ispitanika nezadovoljno je i radom vlade u cjelini. U ožujku imala je podršku 43 posto Nijemaca.Scholzove socijaldemokrate, vodeću stranku vladajuće koalicije, podržava samo 19 posto građana, znatno manje nego oporbene konzervativce, ali i SPD-ove partnere Zelene. Na parlamentarnih izborima SPD je osvojio 25,7 posto glasova, podsjeća Reuters.

Od početka mandata Scholz se morao uhvatiti u koštac s ratom u Ukrajini, energetskom krizom, visokom inflacijom i poplavama, koji su najveće europsko gospodarstvo gurnuli na ivicu recesije. Kritičari mu spočitavaju manjak liderskih sposobnosti, navodi Reuters. 

Ključne riječi

Komentara 2

PR
pravednik2
10:29 22.08.2022.

U Njemačkoj se prave ispitivanja javnog mišljenja. I svako se smije slobodno izjasniti. Bez posljedica. Kako je to u Rusiji? Možda nam može neki putlerovac objasniti. Koliki je odmor za onoga, koji ima loše mišljenje o vladaru ("predsjedniku")?

PH
Petarstijena-HR
07:32 22.08.2022.

Gotova je i njegova vladavina do Božića,pa neka udara sankcije Rusije koje plaćaju građani EU...jedan po jedan padaju ....,pasti će cijeli postav EU premijera,pa i Plenky dolazi na red...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije