Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodeni park

Lorencin zadovoljan realizacijom projekta Aquapark Istralandia

elena  (1)
Foto: Ministarstvo turizma
1/3
25.09.2013.
u 14:00

Aquapark Istralandia će biti prvi cjeloviti vodeni park otvorenog tipa u Hrvatskoj, obuhvaćat će 4.400 četvornih metara površina na kojima će biti brojni atraktivni sadržaji

- Ovo je vrlo važna investicija za turizam Istre i Hrvatske koja je u skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma prema kojoj su tematski parkovi izdvojeni kao bitan segment ponude - kazao je ministar turizma Darko Lorencin prilikom današnjeg posjeta općini Brtonigla gdje je u tijeku realizacija projekta Aquapark Istralandia, dodavši kako će se kreiranjem dodatnih sadržaja produljiti sezona, stovriti nova radna mjesta i povećati potrošnja u turizmu.

Ministar Lorencin zadovoljan je što općenito investicije u turizmu rastu. Ove je godine uloženo 2,6 milijarde kuna što predstavlja rast od 124 posto u odnosu na prošlu godinu, odnosno 234 posto u odnosu na 2011. Vrijednost invsticije je 10 milijuna kuna, a otvoreno je 80 novih radnih mjesta, kazao je Branko Kovačić, investitor projekta te najavio planove za širenje i gradnje druge faze parka. Aquapark Istralandia će biti prvi cjeloviti vodeni park otvorenog tipa u Hrvatskoj, obuhvaćat će 4.400 četvornih metara površina na kojima će biti brojni atraktivni sadržaji.

>> \'Trebaju nam još dvije-tri sezone da zaradimo 7,5 milijardi eura\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije