Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVODNEVNI POSJET

Lorencin u Azerbajdžanu predstavio mogućnosti ulaganja u hrvatski turizam

Darko Lorencin
Foto: MINT
1/3
03.04.2014.
u 22:18

Dobro sam upoznat s hrvatskom ponudom i projektima, posebice s prekrasnim prirodnim ljepotama, rekao je azerbajdžanski ministar ekonomskog razvitka

Ministar turizma Darko Lorencin otišao je u dvodnevni posjet Azerbajdžanu, gdje je predstavio mogućnosti ulaganja u hrvatski turizam. U Bakuu se među ostalima susreo s ministrom ekonomskog razvitka Shahinom Mustafayevim, koji je istaknuo prijateljske odnose dviju zemalja te velike mogućnosti za suradnju, posebice na području turizma.

- Dobro sam upoznat s hrvatskom ponudom i projektima, posebice s prekrasnim prirodnim ljepotama, kao što su nacionalni parkovi - rekao je Mustafayev, izvijestilo je Ministarstvo turizma.

Lorencin je najavio javni poziv za obvezujuće ponude za lokaciju Kupari koji će se raspisati tijekom narednih mjeseci. Također je najavio i natječaj za lokaciju Veliki Brijun koji se priprema, a koji bi trebao biti objavljen tijekom jeseni, kao i raspisivanje javnog poziva za obvezujuće ponude za tvrtke u većinskom državnom vlasništvu koje će se privatizirati tijekom ove godine – Maestral, Plat i Imperijal Rab.

Lorencin će sutra u Bakuu nazočiti sastanku Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) te se susresti s ministrom održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore Branimirom Gvozdenovićem, s kojom će razgovarati o mogućem jačanju suradnje u privlačenju turista u ove dvije zemlje.

>> Od ukupno 20 mil. kuna za projekte Lorencin Istri dao 8

Komentara 1

DU
Deleted user
07:35 04.04.2014.

Turisti ce sigurno dolaziti,kao i uvjek,samo sto vlada Hrvatske drzave mora ukinuti vize,jer to je jedan veliko opterecenje za svakog turistu,prvo ceka se predugo,pa onda vize su preskupe,a ima na stotine drzva,za koje turistima ne trebaju vize,i oni jednostavno sponatano tamo idu,jer narod radi,i nema se vremena za cekanja i birokratiju,zato nasa drzava mora na topme hitno rditi,znamo dobro kako je nas turizam proslog ljeta proso,a svaka je godina gora,i sve je skuplje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije