Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
forum u opatiji

Lorencin istaknuo važnost stvaranja brenda obiteljskog smještaja

Darko Lorencin
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
15.10.2014.
u 18:16

Privatni smještaj važno je integrirati u svojoj destinaciji po položaju, ali i po proizvodu i sadržaju, zaključio je ministar turizma

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je danas na  prvom Forumu obiteljskog smještaja održanog u Opatiji. Jedna od konkretnih mjera koja pridonosi razvoju ove djelatnosti je financiranje izgradnje bazena za manje turističke objekte s ukupno devet milijuna kuna, a koje može koristiti i obiteljskom smještaju, kazao je Lorencin.

Istakao je važnost udruživanja i povezivanje, osobito strukovnog. Privatni smještaj važno je integrirati u svojoj destinaciji po položaju, ali i po proizvodu i sadržaju. Ove godine obiteljski smještaj bilježi izniman rast u odnosu na prošlu godinu, a cilj je stvaranje brenda obiteljskog smještaja, zaključio je Lorencin.

- Bez dobre i kvalitetne organizacije obiteljskog smještaja nemoguće je rješavati složenu problematiku ovako heterogene grupacije, koristeći dobru infrastrukturu Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice omogućili smo da se na regionalnoj i lokalnoj razini rješavaju problemi u poslovanju, a isto tako da se na nacionalnoj razini ovaj vid turističke ponude aktivno uključi u poboljšanje općih uvjeta poslovanja i u sve marketinške aktivnosti sustava HTZ-e - istakao je Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizma Hrvatske.

Nakon okupljanja u Opatiji, slijedi organiziranje ovakvih susreta na kontinentu Hrvatske i na jugu zemlje. Održavanje prvog Foruma obiteljskog smještaja dobra je uvertira u Dane hrvatskog turizma koji započinju sutra u Opatiji.

>>'Mjesec rujan bio je vrlo dobar, a vjerujemo da će i listopad opravdati očekivanja'

>>Prihodi od turizma u šest mjeseci veći 2,2 posto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije