Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spas u zadnji čas

Lopovi u kući prebili samca i ostavili ga vezanog 16 sati

'21.08.2010.Zagreb, Hrvatska - Susedgrad, Piskorov breg 3, Gornje Vrapce.Josipa Varovica (55) dvojica maskiranih lopova provalila su u kucu i  pretukla u noci na petak, tesko su ga ozlijedila.Photo: M
'Marko Prpic/PIXSELL'
21.08.2010.
u 17:15

Nasilnici su tražili novac koji je dobio kao otpreminu, no Josip V. skoro je sve uložio u obnovu svoje kuće

U bolnicu Sveti Duh prevezen je dehidriran i u teškome fizičkom stanju, s ozljedama na glavi, gležnjevima i rukama na kojima su bile "zubate" plastične lisičine zbog kojih je obilno krvario. Braća su ga spasila u zadnji trenutak. Koliko će oporavak trajati, nije poznato. Nakon što su pobjegli iz kuće, kako kažu iz PU zagrebačke, razbojnici su se udaljili u nepoznato, a kriminalistička obrada i intenzivna potraga za nasilnim lopovima i dalje traje, no zasad još nije dala neke konkretnije rezultate.

 Najgore od svega, kaže napadnuti Josip V., bilo je to što nije imao nikakav novac kod sebe da ih da razbojnicima kako bi ga pustili na miru.

- Tukli su me i vikali da im dam novac. Nakon sat vremena mučenja napokon su otišli i ostavili me zavezanog da ležim na podu satima - ispričao je 55-godišnji Josip V. kojeg su u petak u tri sata ujutro u njegovoj kući u Vrapču napala dvojica provalnika.

Razbojnici su bili maskirani fantomkama, a u kuću su ušli kroz prozor koji je bio otvoren. Josipa su presreli kad je krenuo u zahod.

Ležao u krvi pola dana

– Izrezali su zaštitnu mrežu i uvukli se u kuću - dodao je Josip koji je u petak oko 21 sat, nakon što je 16 sati bio vezan na podu svog doma, prevezen u bolnicu Sveti Duh.

Provalnici su ga zavezali plastičnim lisičinama i mučili ga, vičući na njega i udarajući ga po glavi zbog čega je nesretni umirovljenik teško ozlijeđen.

– Stalno sam im ponavljao da nemam novca i da imam samo sto kuna u novčaniku, no oni su me i dalje nastavljali tući - rekao je vidno iscrpljeni i ozlijeđeni 55-godišnjak. Nakon što su pretresli cijelu kuću, uvjerivši se da nesretni umirovljenik uistinu nema novca, razbojnici su pobjegli i ostavili ga da u krvi leži na podu više od pola dana.

– Iako sam vikao upomoć, nitko me nije čuo jer je televizor bio uključen. Pronašla su me dvojica braće koja žive u susjednoj kući i koja redovito dolaze po novine k meni - dodao je Josip.

Razlog zbog kojeg su ga maskirani razbojnici napali, kaže, mogao bi biti taj što je prije nekoliko godina dobio otpremninu.

– Možda su mislili da novac koji sam dobio kao otpremninu imam kod sebe. Iako sam im vikao da sam većinu uložio na obnovu kuće te da je ostatak u banci, nisu me puštali na miru i nastavili su me zlostavljati - rekao je Josip V.

Umjesto novca koji su tražili, provalnici su mu ukrali pištolj i streljivo, koje legalno posjeduje.

Ne zna tko su napadači

Josip sumnja da su ga razbojnici napali zbog otpremnine i kaže da ne zna tko bi mogla biti dvojica napadača.

Ključne riječi

Komentara 3

ST
standup
19:20 21.08.2010.

steta cá nisu napali penzijonera-Gradjanina,..taj ima pune stramace i kusine $oldi !!...

TU
Tupislav
20:51 21.08.2010.

Ja isto posjedujem pištolj kod kuće, blue steel 45. No, nako što sam proćitao ovo prodaču ga i umjesto metka imaču novca da im dam.

OB
-obrisani-
23:18 21.08.2010.

Prije 6 mjeseci otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 400 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije