Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VANDALIZAM

Lopovi poskidali ručke na sladojevačkim grobnicama

vandalizam
Dragutin Šantoši
02.07.2012.
u 14:19

Slične krađe prošlih mjeseci dogodile su se u više sela Virovitičko-podravske županije, pa je policija pojačala potragu za počiniteljima.

SLATINA – Nepoznati počinitelji poskidali su i ukrali ručke s grobnica na mjesnom groblju u Sladojevcima. Vandalizam i krađa dogodili su se vjerojatno u noći od petka na subotu kada su mještani i otkrili oštećene grobnice svojih najmilijih. Slučaj je prijavljen policiji koja je potvrdila da je ovaj oblik vandalizma i krađe u posljednjih nekoliko mjeseci postao vrlo čest, pa su ove godine na sličan način oštećeni vlasnici grobnih mjesta u Pitomači, Velikoj Črešnjevici, Čađavačkom Lugu i drugim selima. Sumnja se da su počinitelji sakupljači sekundarnog otpada jer se ručke najčešće izrađuju od nikla, bakra ili mesinga koji imaju dobru otkupnu cijenu. Za počiniteljima se traga.

Ključne riječi

Komentara 2

RT
Rollo Tomasi
14:54 02.07.2012.

Kako kazniti nekog tko skine mesinganu ručku koja košta 500 kuna i proda je za 50 osim da ga se ubaci u tu grobnicu na mjesec - dva...?

MO
modovisisajteMaraschino
08:42 03.07.2012.

zna se tko najvise "skuplja" sekundarne sirovine ali ih se javno ne smije prozvati jer si onda rasist... a dobro poznata je cinjenica da se bez dokumenata moze prodavati otkupljivacu... otklupljivaci bi trebali slikati i uzimati otiske prstiju pa bii kradja bilo manje... ali opet bise ovi pobunili da im se krse ljedska prava... ali ako posteno radis nemas se cega bojat i bunit....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije