Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAĐA DOKUMENATA

Lopovi na njezino ime kupili mobitele, ona dobila račune

katarina grujo
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
16.11.2013.
u 08:06

Torbicu s osobnim dokumentima i bankovnim karticama ukrali su joj još krajem srpnja dok je bila u svatovima, a potom su je šokirali računom

Dok se Katarina Grujo iz Semeljaca kraj Đakova zabavljala u svatovima, netko ju je pokrao. Preko balkona obiteljske kuće nasilno je obio vrata.

Stvari je našla razbacane, a uz tamburicu i bižuteriju, nestao joj je novčanik s osobnim dokumentima i karticama. Njezina drama počela je prije više od dva mjeseca.

‘Stornirajte račune’

- Pravi šok sam doživjela kada mi je na kućnu adresu stigao račun iz Tele 2 na 500 kuna s meni nepoznatih brojeva - priča ona.

Odmah je okrenula broj službe za korisnike mobilnog operatera. Glas s druge strane žice odgovorio joj je kako je zadnjeg dana srpnja u Zagrebu podigla dva mobitela i sklopila isto toliko pretplata. Iako je po provali sve prijavila policiji, sugerirali su joj kako “neko vrijeme ne treba prijavljivati nestanak osobne iskaznice i vozačke dozvole jer će ih provalnik možda odbaciti”. Stvari više nije željela prepustiti slučaju. Sve je ponovno “dala na policiju”.

- Dok su mobiteli kupovani, bila sam 300 kilometara udaljena od Zagreba, u Semeljcima. No, putem policije zatražili smo snimke nadzornih video kamera kako bismo utvrdili počinitelje. Prepoznali smo bratića moga oca s jednom nepoznatom ženskom osobom koja je oko 20 godina starija od mene kako djelatniku Tele 2 pruža moju osobnu iskaznicu i ugovora pretplate - nastavlja Katarina.

Iako je zatražila da se zabrane dolazni i odlazni pozivi sa zaključenih pretplata, u međuvremenu joj je stigao novi račun, sada na 1500 kuna. Tako joj se ukupan dug “popeo” na 2221,93 kune. Iako su počinitelji poznati, kaže, policija nikoga još nije privela, a istovremeno se nju tereti za račune.

- Ne žele mi stornirati pristigle račune iako sam poslala sve potrebne potvrde, a kod sebe imaju i snimke iz kojih je vidljivo da nisam sklopila pretplate - tvrdi ona.

Angažirala odvjetnika

U cijelu priču odlučila je uvesti i odvjetnika. Angažirala ga je, navodi, kako bi kazneno prijavila nesavjesnog djelatnika koji je sklopio ugovor, ali i tvrtku u kojoj je zaposlen. Za pomoć se obratila i HAKOM-u te udruzi Potrošač.

Ovo je jedan začarani krug jer u Tele 2 čekaju presudu, do koje može proći i deset godina

Katarina Grujo

- Ovo je jedan začarani krug jer u Tele 2 čekaju presudu, do koje može proći i deset godina. Samo tražim da mi se ponište ugovori - očajna je Katarina.

Zbog istrage koja se provodi, u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi ne mogu dati detaljnije informacije o ovom slučaju, ali potvrđuju kako je 28. srpnja zaprimljena dojava o provali i nestanku osobnih dokumenata.

U Tele 2, pak, napominju kako do pravomoćne presude nemaju dokaza da je došlo do počinjena kaznenog djela od strane nepoznate osobe.

Komentara 23

GE
gemist
11:01 16.11.2013.

"Presuda se može čekati i 10godina" Zato i je lopovluk,umjesto da se čeka mjesec dana.Umjesto da taj Tele2 začepi i odma joj isplati sve i još pokloni mobitel,zato što je njihov tupan u poslovnici nesposoban skužiti sliku na osobnoj daa je možda nekakva razlika,sad imaju lijepu besplatnu reklamu u novinama

UM
uklonite mi račun
10:59 16.11.2013.

Djelatnici im nisu u stanju ni pogledati sliku osobe koja je osobnu donijela sa onom na osobnoj !?! Kako takva izjava uopće može proći u normalnom poslovanju, i za čim oni uopće traže osobnu?? Još je gore što nisu obustavilivili svoja potraživanja kad je očito da je greškom njihovog djelatnika došlo do svega toga. Umjesto da se ispričavaju, nude gospođi nešto u znak isprike oni se još ovako bahate, pa njihova je odgovornost da imaju osposobljene zaposlenike, čak mislim da nije njena dužnost da tuži zaposlenika, nego Tele2 a na njima je da paze tko će im raditi. Daju studentima da napadaju građane na cesti ili ispred ulaza u konzum, dolazili su mi dok sam sjedio na kavi i bili naporni s ugovorima, njima je bitno samo da potpišeš pa kako god. Takvi ugovori se nesmiju samo tako izdavati, ovisno o potrošnji može se raditi o više tisuća kuna, što da je taj otišao u inozemstvo i tamo u roamingu skidao filmove? Mogao je nabiti računo od 20 000 kuna bez problema.

GR
GRGOO
09:16 16.11.2013.

Kakvo smo mi to društvo i na koji način štitimo pojedinca? Kakva je tvrtka Tele 2 kada ne reagira na ono što traži građanin, već čeka da im odluči sud? Ima li Tele2 ikakve odgovornosti za to što je od krive osobe uzeo osobnu i tako je identificirao? Ima li grafološko vještačenje za potpis? Je li moguće da u našoj državi mora biti zaštićen Tele2, da ne građanin? Kako štitimo jačeg od slabijeg? Što se mene tiče Tele 2 zbog ovoga ne bih uze niti kada bi mi za kunu davali razgovore flet. Jadna smo mi država, još jadnijih građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije