Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže se strože kontrole

Lopovi masovno kradu po njemačkim bolnicama, štete iznose milijune eura

bolnica
Getty Images
08.02.2019.
u 10:43

Lopovi iskorištavaju anonimnost u ogromnim bolničkim kompleksima i nemoć pacijenata a bolnice imaju ograničene mogućnosti boriti se protiv toga jer moraju balansirati između otvorenosti i sigurnosti pacijenata

Torbe, mobiteli, medicinska oprema, lončanice s biljkama - sve što nije prikovano za pod krade se po njemačkim bolnicama, pokazalo je istraživanje po kojemu godišnje štete iznose milijune eura.

Lopovi iskorištavaju anonimnost u ogromnim bolničkim kompleksima i nemoć pacijenata a bolnice imaju ograničene mogućnosti boriti se protiv toga jer moraju balansirati između otvorenosti i sigurnosti pacijenata.

U saveznoj državi Sjevernoj Rajni - Vestfaliji, primjerice, zabilježeno je gotovo 6500 slučajeva krađe u bolnicama u 2017., pokazuju podaci saveznog ureda za istragu kriminala.

U Baden-Wuerttembergu na jugozapadu zemlje štete su u 2017. dosegnule rekordne razine od gotovo 2,75 milijuna eura.

Bolnice se teško bore protiv toga i u saveznom uredu za istrage objašnjavaju da je problem što su bolnice veliki kompleksi s nekontroliranim pristupom pa je lopovima lako ući u bolnice i prekopati ladice i ormare u praznim sobama.

Udruge pacijenata pozivaju na strože kontrole na ulazima.

Predsjednik udruženja pacijenata Christian Zimmermann kaže da bi se posjetitelji trebali prijaviti i reći koga žele posjetiti i na kojem odjelu te se prema potrebi identificirati.

Ključne riječi

Komentara 6

MO
modovisisajteMaraschino
11:03 08.02.2019.

sigurno domaći njemci kradu....

GR
gragakarlovac
12:58 08.02.2019.

Muslimani ili balkanci. Oba masovno dolaze

LO
Long
12:43 08.02.2019.

Neki doktori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije