Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krađe

Lopovi divljački razbijali fiksirane metalne lampaše za svijeće

groblje (1)
Lj. Risek
26.10.2011.
u 12:27

Na učvršćenim lampašima ne samo da su razbijena stakla i vratašca, već su i rasklimani, jer su ih kradljivci, očito, pokušali iščupati iz ležišta

 - Ma to je sramota! Došao sam pokojnom ocu u miru zapaliti svijeću na grobu, a sad se ljutim! Kako i ne bi kad su lopovi s groba odnijeli mesinganu vazu koju smo postavili prije samo nekoliko dana! Upravo zovem policiju, ali nitko se ne javlja! – revoltirano je kazao Zvonko Putarek iz Ivanca kojeg smo sreli na gradskom groblju u Ivancu. A on je bio je tek jedan među mnogim građanima koji su cijelog jutra ljutito zvali Komunalnu tvrtku Ivkom te prijavljivali krađe i pitali tko će im nadoknaditi ukradenu i uništenu imovinu.

   A u to da su lopovi uvelike haračili po groblju, uvjerili smo se i sami: na većini grobova pokraj glavne staze u smjeru spomen-kosturnice redom su razbijeni fiksirani metalni lampaši za svijeće. Na njima su razbijena stakla i vratašca, a i rasklimani su, jer su ih vandali, očito, pokušali iščupati iz ležišta.

- Neprestano nam se javljaju ogorčeni građani žaleći se da su im s grobova ukradene vaze i drugi ukrasi od bakra ili mesinga. Pretpostavljamo da je riječ o lopovima koje su zanimale sekundarne sirovine. No, jedna gospođa prijavila je i krađu aranžmana koji je platila 500 kuna – izjavio je direktor Ivkoma Mladen Stanko.

- Došli smo prije Svih svetih urediti grob našim pokojnicima. Kad vidim što se sve dogodilo na susjednim grobovima, dobro je što sam rekla suprugu da ne kupujemo skuplje stvari, jer nisu sigurne – prokomentirala je Marica Lepoglavec koja je sa suprugom Ivanom uređivala grobnicu.

- Organizirat ćemo pojačane ophodnje grobljem i molimo sve građane da prijave ljude sumnjiva ponašanja. Budući da je koncesiju nad grobljima dobio Ivkom i da on od građana ubire grobnu naknadu, onda će se morati i pobrinuti za mjere zaštite groblja i cijelo područje pokriti video nadzorom – poručio je načelnik Policijske stanice Ivanec Boris Divjak. Teško je procijeniti koliko je mesinganih vaza s grobova nestalo, no, za jučerašnjeg posjeta rijetko smo ih gdje vidjeli. Čak su i one plastične, imitacija bakra i mesinga, bile rasklimane, pa je očito da su lopovi u potrazi za sirovinama, sustavno obilazili grobove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije