Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pošteni kradljivac

Lopov na USB-u vratio profesoru podatke s ukradenog laptopa

USB
Sanjin Strukić/Pixsell
20.10.2010.
u 09:11

Profesor je bio očajan jer je na ukradenom laptopu bio pohranjen njegov 10-godišnji rad.

Profesor koji predaje na jednom sveučilištu u Švedskoj bio je očajan kad mu je 10-godišnji rad pohranjen na laptopu otišao u vjetar. Naime, prilikom odlaska u praonicu rublja, koja se nalazi u zgradi u kojoj živi, torbu s laptopom ostavio je iza ulaznih vrata. Kad se nakon kratkog vremena vratio, torbe, a ni laptopa, više nije bilo. 

Ipak, profesor je ubrzo pronašao torbu. Dokumenti, planer, kreditne kartice bili su u torbi, no ne i laptop - kazao je profesor žaleći što nije pohranio podatke s laptopa:

- To je bio moj život. Na laptopu sam imao dokumentirano sve što sam posljednjih 10 godina radio.

Međutim, nakon tjedan dana, na veliko iznenađenje, profesoru je poštom stigao USB stick sa svim podacima koje je imao na laptopu.

- Jako sam sretan i sve ovo vraća mi vjeru u humanost - zaključio je profesor ne mareći za to što je laptop još uvijek kod "poštenog" kradljivca. 

Komentara 9

SD
SD
12:39 20.10.2010.

Ovo me šokiralo...Kaj lik je svoj intelektulalni rad pohranio na samo jednom mjestu ????

OB
-obrisani-
13:56 20.10.2010.

10 god bez backup-a !!?? Tko je ovoj budali dao posao.

MI
mirUsvijetu
11:10 20.10.2010.

Koliko inteligentan moraš biti da sve svoje radove držiš isključivo na jednom mjestu, i to na laptopu, a krađe laptopa su sve samo ne rijetke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije