Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJESAN REZULTAT

Lokalni izbori u Turskoj: I oporbena i vladajuća stranka objavile pobjedu u Istanbulu

Izbori u Turskoj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
01.04.2019.
u 07:18

Nekoliko minuta kasnije pokrajinski čelnik AKP-a u Istanbulu objavio je kako je stranački kandidat njegove stranke, Binali Yildirim, pobijedio osvojivši oko 4.000 glasova više od svog protukandidata.

Stranka turskog predsjednika Tayyipa Recepa Erdogana, Stranka pravde i razvoja (AKP) i glavna oporbena Republikanska narodna stranka (CHP) objavile su obje u ponedjeljak rano ujutro pobjedu na lokalnim izborima u Istanbulu s tijesnim rezultatom.

Govoreći novinarima u Istanbulu glavni oporbeni kandidat za gradonačelnika Ekrem Imamoglu je, pozivajući se na podatke svoje stranke, izjavio da je pobijedio u utrci na lokalnim izborima za blizu 28.000 glasova.

Nekoliko minuta kasnije pokrajinski čelnik AKP-a u Istanbulu objavio je kako je stranački kandidat njegove stranke, Binali Yildirim, pobijedio osvojivši oko 4.000 glasova više od svog protukandidata. 

Prethodno je turski predsjednik u svojoj izjavi na tiskovnoj konferenciji nakon izbora govorio o mogućem gubitku izbora u Istanbulu, kazavši da je unatoč svemu njegova stranka prva po snazi u zemlji te da je, ako i ne dobije gradonačelničko mjesto u Istanbulu, dobila brojne okruge u Istanbulu, velegradu koji broji 18 milijuna ljudi. 

Po neslužbenim rezultatima izbora Erdoganova stranka izgubila je u Ankari nakon 25 godina vladavine u turskoj prijestolnici, a prema najavama iz oporbe, moguća je i pobjeda oporbe u trećem velikom turskom gradu Izmiru. 

Komentara 5

Avatar nekakav
nekakav
07:24 01.04.2019.

naziru se sukobi, uvođenje izvanrednog stanja... vlast u glavnom gradu se ne prepušta lako, kao ni u najvećem i najjačem, najbogatijem, gradu, istanbulu. a šećer zvan izmir, je dodatak kruni. bit će vruće ove godine u turskoj. sultana su podanici malo kaznili... pol milijuna pritvorenih učitelja i sudaca, su zadržali biračko pravo i konzumirali ga...

NE
Nepokolebljiv
09:21 01.04.2019.

Slicno je bilo u Venezueli prije dvije i po godine - Maduro izgubio ali tada je promjenio zakon, poceo hapsiti i ubijati politicke protivnike, zabranjivati im politicko djelovanje pa sada imaju sto imaju. Sultan ce nastaviti sta je radio posljednjih godina: hapsiti, ubijati, proganjati politicke protivnike te im uskracivati politicka prava. Tirani uvijek pribjegavaju najokrutnijoj sili kada im legalna vlast izmice.

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
08:19 01.04.2019.

Oporba je pobijedila u Istambulu. Ovo je Erdoganov "početak kraja". Ameri ne zaboravljaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije