Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob interesa

Lokalni čelnici i uz opomene nastavili raditi više poslova

Kačan
PIXSELL
08.02.2011.
u 12:00

Čelnici Jastrebarskog, Sinja, Nina, Pazina, Privlake, Dugopolja i Baške Vode platit će 10.000 kuna kazne

Zamjenici gradonačelnika Jastrebarskog, Sinja, Nina i Pazina te zamjenici općinskih načelnika Privlake, Dugopolja i Baške Vode morat će platiti novčanu kaznu od 10.000 kuna. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ustanovilo je da ta sedmorka uz novčanu naknadu za svoje gradske i općinske dužnosti istodobno radi i na drugim poslovima za koje primaju dodatne plaće iznosi kojih nisu u skladu sa zakonom.

100 poslušalo, sedam nije

U takvu sukobu interesa, koji će biti sankcioniran sa 10.000 kuna, našli su se Stipe Bučar (Jastrebarsko), Elena Perković-Paloš (Sinj), Dalija Pavlović (Nin), Ivica Gržinić (Pazin), Kažo Kolanović (Privlaka), Goran Petrović (Dugopolje) i Joško Roščić (Baška Voda).

– U kolovozu je na snagu stupila izmjena zakona po kojoj dužnosnici za drugu javnu dužnost ne mogu primati naknadu, osim one za putne i materijalne troškove. Povjerenstvo je provjerilo imovinske kartice i ustanovilo da njih oko 110 u svojim karticama ima podatak da primaju tu drugu naknadu. Sve njih pozvali smo da svoja primanja naknada usklade sa zakonom, no ova veličanstvena sedmorka to nije učinila – kazao je predsjednik povjerenstva Mate Kačan.

Bučar za volonterski rad na mjestu zamjenika gradonačelnika prima 3000 kuna, no kako doznajemo u povjerenstvu, istodobno je i predsjednik Udruženja obrtnika Jastrebarskog, za što je godišnje plaćen 24.000 kuna. Kod E. Perković nije navedeno prima li ikakvu naknadu kao zamjenica gradonačelnika Sinja, ali kao direktorica trgovačkog društva Dalmeso u godini zarađuje oko 133.000 kuna, a to očito premašuje onaj iznos koji bi zarađivala da funkciju gradonačelnice ne obavlja volonterski, već profesionalno. D. Pavlović za volonterski rad dogradonačelnice dobiva 3500 kuna, a sporno je to što kao direktorica turističkog ureda u Zatonu u godini prima i 64.000 kuna. Gržinić uz volontersku dogradonačelničku naknadu 2250 kuna, u Purisu u godini dobiva 78.000 kuna.

Trostruka primanja

Kolanović na mjestu zamjenika načelnika Privlake volontira za 3000 kuna, istodobno godišnje zarađuje 12.000 kuna u vatrogasnoj postrojbi Zadar, a na mjesec prima još 9900 kuna kao predsjednik vatrogasne zajednice Zadarske županije. I Petrović u Dugopolju volontira za 3000 kuna, no kao docent splitskog Elektrotehničkog fakulteta dobiva godišnju plaću 100.000 kuna. Roščiću je plaća za donačelnički rad 14.000 kuna, no na mjesec dobiva i 500 kuna u Vodovodu. Ako je Vodovod trgovačko društvo od posebnoga državnog interesa, onda dužnosnik može biti samo član NO-a. U suprotnom uopće ne može raditi ondje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije