Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatrena stihija

Lokaliziran požar nedaleko od Rakovaca pokraj Poreča

požar,vatrogasci,poreč (1)
Duško Marušić/PIXSELL
Autori: ba/VLM, irk/VLM
02.08.2012.
u 11:02

Na području Kaštela – Sadine gori vatra u blizini željezničke pruge. Požar u Kamešnici ugašen je u 11.30 sati

Požar je danas oko 8 sati buknuo u Kamešnici u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Lokaliziran je u 9.30, a ugašen u 11.30 sati. Izgorjelo je 50 hektara hrastove šume i raslinja. Požar su gasili DVD Sinj, DIP Split i jedan kanader.

Požar koji je jučer buknuo oko 11.30 sati kod mjesta Štifanići i Rakovci, između Poreča i Pazina lokaliziran je u 20 sati. Dežurstvo i saniranje rubnih dijelova u tijeku su. Požarom je bilo zahvaćeno više od sto hektara trave, niskog raslinja i bjelogorične šume. Vatru su gasila 83 vatrogasca iz JVP-a Poreč, Pazin, Pula, Umag, Labin, Buzet, DVD-a Grom, Plamen i Tar, četiri kanadera i jedan zračni traktor te djelatnici Hrvatskih šuma. Vatrogascima je pomagalo i oko 50 mještana.

Vatrogasno operativno središte DUZS-a u 16.10 sati zaprimilo je dojavu o požaru trave i niskog raslinja u blizini željezničke pruge na području Kaštela – Sadine. Uz zemaljske snage, na gašenje požara su upućena dva kanadera i jedan helikopter. Gašenje je u tijeku.

Županijski vatrogasni operativni centar Šibenik zaprimio je danas dvije dojave o požarima u 13-06, odnosno 13.47 sati. Prvi je požar otvorenog prostora na lokaciji Sapina Doca gase lokalne vatrogasne snage - 32 vatrogasca s devet vatrogasnih vozila - te dva kanadera. Požar otvorenog prostora u Pirovcu, naselje Putičanje, zahvatio je oko dva hektara trave i niskog raslinja. Gasi ga 23 pripadnika lokalnih vatrogasnih snaga sa sedam vatrogasnih vozila te jedan kanader. Gašenje je u tijeku.

Požar koji je buknuo jučer oko 16 sati pokraj Grožnjana u području Kostajnica – Čirkoti ugašen je u 21.15 sati. Gorjelo je oko pet hektara trave, niskog raslinja i bjelogorične šume. Požar su gasili kanader i vatrogasci iz JVP-a Pazin te DVD-a Buje, Novigrad, Oprtalj i Umag.

Požar koji je buknuo jučer u blizini autoceste A1 pokraj Perkovića u predjelu Sitno, ugašen je u 4 ujutro. Gorjeli su većinom trava i nisko raslinje, a požar su gasili kanader i dva zračna traktora te 30 vatrogasaca s devet vozila iz JVP-a Šibenik i Vodice, DVD-a Perković, Zablaće, Brodarica – Krapanj, Zaton i DIP Šibenik.

Požar koji je buknuo u utorak oko 1 ujutro u minski sumnjivu području u blizini sela Pamučari – Velika Glava pokraj Skradina pod nadzorom je. Tijekom noći na požarištu su bila četiri vatrogasca s dva vozila iz DVD-a Dubravice i Skradin.

Požar koji je buknuo u utorak oko 21.30 sati pokraj Rumina u predjelu Velike Grede nedaleko od Sinja ugašen je jučer u 11 sati. U gašenju su sudjelovali DVD Sinj, a tijekom jutra angažiran je i helikopter Oružanih snaga s uređajem za gašenjem radi saniranja teško pristupačnog područja požarišta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije