Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA NARUDŽBA

Razvijen posebno za njihove potrebe: Lockheed Indiji ponudio novi F-21

borbeni zrakoplov
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
20.02.2019.
u 10:39

Lockheed je na otkrivanju novoga zrakoplova u južnom gradu Bangaloreu rekao kako Indiji nude zrakoplov razvijen posebno za njene potrebe

Tvrtka Lockheed Martin ponudila je indijskoj vladi u srijedu svoj novi borbeni zrakoplov F-21 koji bi se trebao proizvoditi u Indiji, u pokušaju da osvoji veliku vojnu narudžbu u vrijednosti više od 15 milijardi dolara.

Američka obrambena kompanija prethodno je ponudila svoje lovce F-16, koji se koriste diljem svijeta, za indijsko zrakoplovstvo koje planira nabaviti 114 novih zrakoplova koji bi se proizveli u Indiji.

Međutim, Lockheed je na otkrivanju novoga zrakoplova u južnom gradu Bangaloreu rekao kako Indiji nude zrakoplov razvijen posebno za njene potrebe.

"F-21 je drugačiji, izvana i iznutra", rekao je u izjavi potpredsjednik strateškog i poslovnog razvoja Lockheed Martina Vivek Lall. Lockheed će zrakoplove proizvoditi u suradnji sa indijskom Tata Advanced Systems, naglasila je kompanija. Lockheedu su na natječaju konkurencija Boeingov FA-18, Saabov Gripen, Dassaultov Mirage, Eurofighter Typhoon i jedan ruski zrakoplov.

>>Vojni analitičar Marinko Ogorec o nabavi zrakoplova F-16

 

Komentara 11

Avatar nekakav
nekakav
11:34 20.02.2019.

jedan ruski... mig ili suhoj? rusi skoro ugovor potpisali, al onda skužili da indija traži kompletnu proizvodnju aviona kod sebe... indija skužila da rus im ne da avion sa mogućnostima koje ima za rusku vojsku, pa ih stavila na led. previše igre je u ovoj trgovini. indija će se ovim ugovorom domoći tehnologije koju zasad nema na tom nivou. al zna put i način. kina pokazala. kupiš malu seriju, drugu sastavljaš od tuđih dijelova, treću proizvodiš sam.

GV
golub Vaso
11:09 20.02.2019.

a na slici mig21

DU
dubrix
11:48 20.02.2019.

bitno je da je 21, sad je li to Mig ili F koga briga....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije