Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A štrajk pacijenata?

Ljudskost u odnosu pacijenta i liječnika sve više gubi, a pacijenti postaju tek brojke

30.04.2023.
u 18:30

Udruga Dignitas podržava borbu liječnika za svoja prava, ali napominje da se ljudskost u odnosu pacijenta i liječnika sve više gubi, a pacijenti postaju tek brojke

Komentara 12

SK
SkvikiZg
19:33 30.04.2023.

Ja ko korisnik Njemačkog zdravstvenog osiguranja nejdem više kod naših liječnika ni na našu hitnu a pogotovo ne u bolnicu baš zbog neljudskog odnosa medicinskih sestara i liječnika. Otiđem u Sloveniju i osječam se ko čovjek.

EJ
ejStef
20:24 30.04.2023.

Štrajk pacijenata? To se vidi po tome kako dobro rade privatne klinike po Hrvatskoj i vani. To je stvarno sramota... A što se tiče empatije, ljudskosti i sl. Zar netko stvarno misli da to postoji u javnim strukturama? Pa učitelji ucjenjuju djecom, suci sudbinama ljudi, liječnici i sestre da ne pričam, a općenito svaki dodir s javnim sektorom kod običnog čovjeka rezultira dubokim traumama... Cijela stvar u Hrvatskoj je izokrenuta, mi smo tu da služimo javnim strukturama, a oni samo napumpavaju prihode i prava, primanja im niti malo ne ovise o radu i rezultatima. Mi obični ljudi smo poput kmetova, dolazimo pred službenike na koljenima, molimo i podmićujemo ih da se bilo što riješi...

DU
Deleted user
10:02 01.05.2023.

Gospođa iz udruge Dignitas je potpuno u pravu.Zdravstveni djelatnici zaboravljaju da će i oni ostariti,da će se razboljeti,ali i da njihovih kolegica i kolega,tj štela,neće više biti na radnim mjestima. Zaboravljaju da će i njih netko nazvati babom ili dedom i da će predstavljati samo broj ili dijagnozu.Radim u zdravstvu više od 40 godina i zadnjih 15 godina puno toga se promijenilo,najviše pristup pacijentu i ljudskost.Nismo mi zdravstvenjaci mali bogovi i mi smo ljudi,mlađe generacije liječnika i sestara,čast izuzecima su vrlo bahati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije