Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije im do zabave

Ljudi su izgubili smisao za humor, tjeraju se na smijeh

smijeh
22.11.2010.
u 16:31

Marjan Ivanović, komercijalist, koji je cijelo jedno desetljeće radio kao vozač, prije tri godine dao je otkaz i otvorio obrt za zabavne djelatnosti

Razvesele se kad ga vide, a on im sjedne u krilo i priča pošalice. Tako izgleda posao klauna Bubija na proslavi nečijeg 75. rođendana. Umirovljenici u posljednje vrijeme često okreću njegov broj. Zabavlja ih, kaže, “kao i svu djecu”.

S umirovljenicima super

– Bilo mi je malo smiješno, ali oni su kao djeca! Najviše vole kad im sjednem u krilo i pitam sjećaju li me se iz 1935. godine – priča jedini osječki profesionalni klaun. Upravo se umirovljenici, uz mališane, najbolje i zabave u Bubijevom društvu. U vrijeme krize, mnogi su građani - kaže on - izgubili smisao za humor. Ima i manje posla ove godine.

– Mlađi se slabo smiju, vidim da pokušavaju, ali su previše nervozni. Pričaju samo o politici i poslu – prenosi on svoje dojmove. Iako je recesija, Bubi se ne predaje, najlakše je, kaže, zatvoriti obrt.

– Ako se upustiš u ovu krizu, propadneš i ti i posao – svjestan je. Nabaci, stoga, osmijeh na lice, navuče klaunovsko odijelo, a ima ih dva, ljetno i zimsko, i krene na “radna mjesta” širom Slavonije i Baranje. Marjan Ivanović, komercijalist, koji je cijelo jedno desetljeće radio kao vozač, prije tri godine dao je otkaz i otvorio obrt za zabavne djelatnosti.

- Nekoliko sam puta u početku htio odustati, kada bi desetero djece navalilo na mene vičući “Ubij klauna”, pitao bih se što to meni treba – prisjeća se naš sugovornik, koji danas uopće ne razmišlja o promjeni posla jer ga rad s djecom opušta. U ormaru ima pravu kolekciju kostima – klauna, Svetog Nikole, Djeda Mraza, čudovišta. Čim uskoči u kostim, kao da se pretvori u tog lika.

Ne smijem smršavjeti 

– Ne smijem smršavjeti jer djeca primijete svaki kilogram. Ona su najžešći kritičari. Nema šanse da ću popiti pivo pred njima jer, primjerice Djed Mraz pije mlijeko i jede kekse, izgubio bih na vjerodostojnosti – navodi Marjan. Prisjeća se kako je jednom na teren poslao pomoćnika, ali su ga ljubazno vratili kući jer je bio mršaviji od pravog Bubija pa mu djeca nisu htjela prići.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije