Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nelegalno praćenje

Ljubomorni muž od policajaca dobio izlist brojeva supruge

mobitel,
Foto: AFP/PIXSELL
1/4
05.11.2012.
u 10:37


Izlisti su završili u poštanskom sandučiću Muharema M. Kad se doznalo da ih posjeduje, pokrenuta je istraga

I dok saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost proteklih dana pokušava ustanoviti je li policija prekoračila svoje ovlasti ili je učinila sve po slovu zakona kada je od Operativno-tehničkog centra (OTC) tražila izliste telefona nekih osoba, među kojima je bio i Josip Buljević, sad već bivši šef Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), zagovornici kontrole nad takvim policijskim radnjama kao argument bi mogli koristiti i jedan slučaj sa zagrebačkog Županijskog suda.

Prvo prijava prijetnje

Naime, tamo je u tijeku suđenje liječniku Muharemu M. te dvojici zagrebačkih policajca Miroslavu R. i Nikoli O. (pune identitete ne navodimo zbog zaštite obiteljskog života Muharema M., op.a.), koje se bavi upravo problematikom nezakonitih izlista. Točnije, riječ je o slučaju koji je, onako kako je navedeno u optužnici, eklatantni primjer kako se policija može zlorabiti u privatne svrhe kao što su primjerice \"nadzor\" nad vlastitom suprugom.

Priča je počela u proljeće 2009. kad je Muharem M. policiji prijavio navodnu prijetnju. Tvrdio je da je dobio pisma neprimjerena sadržaja u kojima se ocrnjuje njegova supruga te se tvrdi da je u ljubavnoj vezi s kolegom s posla. Iako nije jasno kako pisma takva sadržaja mogu biti prijetnja, Muharem. M. podnio je prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Usto je policajcima tvrdio i da ga je nazvala nepoznata osoba s nepoznatog broja te mu poručila \"da pazi što radi, da maltretira i tuče ženu i da bi mogao loše završiti.\"

Sam nadopisao brojeve

A zatim je Muharem M. od policajaca koji su na koncu s njim završili na optuženičkoj klupi zatražio i da pribave izliste telefonskih poziva za određene brojeve telefona. Konkretnije, radilo se o 11 što mobitela, što telefona kojima se privatno i na poslu koristila njegova supruga te o brojevima telefona njezina navodnog ljubavnika.

Muharem M. sam je brojeve za koji su traženi izlisti nadopisao te predao policajcima tražeći da se izlista sva komunikacija unatrag godinu dana.

Policija je postupala po njegovoj prijavi, a kada su izlisti nakon koji mjesec stigli, Muharem M. je u postaji, iako nije smio, dobio uvid u njih, a potom je prijedlog za kazneni progon – povukao.

Na koncu su sporni izlisti na nepoznat način završili u njegovu poštanskom sandučiću, o čemu je iskazivao i on, ali i njegova supruga te privatni detektiv kojem se ona obratila za pomoć. Kad se doznalo da Muharem M. posjeduje izliste, koje je pak koristio da bi se obračunao sa suprugom te njezinim navodnim ljubavnikom, propitkujući ih kako, kada i zašto su komunicirali, pokrenuta je interna istraga unutar policije koja je na koncu rezultirala optužnicom.

Najstrašnije od svega jest što iz optužnice proizlazi da je Muharem M. izrazito manipulativna osoba, a može se naslutiti i da je obiteljski nasilnik, o čemu su iskazivali pojedini svjedoci. Inače, za izliste koji su nađeni kod njega tvrdio je da ne zna kako su mu završili u poštanskom sandučiću, a na njih je dopisivao primjedbe poput: \"Bila kod mene\", \"Zašto je na trgu jedan i pol sat, pa išla doma\".

Komentara 41

IM
imra
11:56 05.11.2012.

ajde ti sada prijavi birtijaša koji u svom kafiću radi remećenje javnog reda i mira po noći . a pandur koji je zadužen za taj kvart mu veli koji susjed ga je prijavio. i ti za par dana osvaneš rabijenee gubice.....i to nije fikcija

DU
Deleted user
13:29 05.11.2012.

Znam za slučaj gdje je jedan zabrinuti gospodin također dobio ispis svih SMS-ova svoje supruge od prijatelja iz VIP-a jer je bio zabrinut da mu žena mulja okolo. Ako imaš frenda/vezu/poznanstvo sve se može dobiti u hrvatskoj.

MI
mica1111
12:06 05.11.2012.

...koji divljak od muža...čak ni moj ovo ne bi radio..:)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije