Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

Ljubomir Čučić oslobođen optužbe da nije plaćao alimentaciju kćeri

ljubomir čučić (1)
Nikola Čutuk/PIXSELL
20.10.2011.
u 10:00

Čučić u inkriminiranom razdoblju 2006. nije kćeri posve uskratio uzdržavanje – plaćao je zaostale rate

Ljubomir Čučić, bivši veleposlanik RH u Belgiji, koji je prije nekoliko godina pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog zlostavljanja bivše supruge Magali Boers, nedavno je dočekao oslobađajuću presudu u slučaju neplaćanja alimentacije danas 28-godišnjoj kćeri iz prvog braka!

Čučić je bio optužen da nije platio 21.791 kunu alimentacije za kćer u razdoblju od ožujka 2005. do listopada 2006. te mu je prijetila zatvorska kazna. No, na suđenju se utvrdilo da je Čučić ipak 2006. platio 22.000 kuna na ime duga za uzdržavanje kćeri, ali za razdoblje prije 2005.

Čučić je stoga na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno oslobođen jer u inkriminiranom razdoblju kćeri nije uskratio uzdržavanje. Naime, da bi netko bio osuđen za neplaćanje alimentacije, u inkriminiranom razdoblju mora potpuno uskratiti uzdržavanje djetetu, a Čučić se "spasio" jer je tada plaćao zaostale rate alimentacije. Lani je, pak, pravomoćno oslobođen i za otmicu kćeri iz braka s Magali Boers.

Ključne riječi

Komentara 17

PA
patuljčica..
10:48 20.10.2011.

Država ni najmanje ne brine da očevi plaćaju alimentaciju svojoj djeci nakon razvoda. To ni nije čudno u ovoj katoličkoj (tko joj je kriv, što se rastala,trebala je trpiti) partijahalnoj (što bi ja NJOJ davo lovu) džamahiriji. Ali, sve sese vraća sve se plaća pa tako muški plaćaju na način da kad im djeca odrastu a oni bi se malo družili s njima djeca u pravilu ne žele čuti za očeve, a država plaća katastrofalnim natalitetom. Žene je strah imati više djece jer znaju da, ako dođe do rastave, sav financijski i ostali teret budu morale podnijeti same.

DI
Dijaspora
10:48 20.10.2011.

Trebamo kazniti sve novinare koji su unistavali covjeka.

AL
alapača
10:22 20.10.2011.

da je tužen za neplaćanje tv pretplate ovo s plaćanjem zaostataka mu ne bi prošlo. :D trebamo lustrirati sve autore, predlagače i izglasivače zakona, dokazano su zli i nesposobni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije